Oletko julkisen organisaation edustaja? Aloita myyminen Kiertonetissä!

Kiertonetissä julkiset organisaatiot voivat myydä käytöstä poistettavaa omaisuuttaan resurssiviisaasti: helposti, nopeasti, avoimesti ja asiantuntijuuttamme hyödyntäen.

Rekisteröidy myyjäksi

Tai ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Suomen
suurin
julkisen sektorin
huutokauppa
Yli
360
myyjäorganisaatiota
ympäri Suomen
Yli
19 000
toteutunutta
huutokauppaa
Yli
20 milj.
euroa
kiertotaloudelle

Kiertonetin avulla kiertotaloutta edistämään

Julkisen sektorin kiertotalous on yksinkertaisimmillaan uuden elämän antamista tarpeettomalle omaisuudelle. Kiertonetin kautta verovaroilla hankittujen resurssien hyödyntäminen viisaasti maksimoi käytetyn omaisuuden arvon ja pienentää hiilijalanjälkeä.

Liity kiertotalouden edeltäkävijöihin:

Asiakkaita

Toimintatapa

Myyntipäätös

1 Myyntipäätös

Kokemuksemme mukaan kaikilta löytyy jotakin myytävää vaikka sitä ei aluksi uskoisikaan. Se voi olla ylimääräinen pakettiauto, oikohöylä, yleiskone, vene, ajettava ruohonleikkuri, moottorikelkka tai videotykki. Kokeile!

Huutokaupan luonti

2 Huutokaupan luonti

Tavarat myyntiin muutamassa minuutissa. Ota kuva ja tee ilmoitus älypuhelimella tai tietokoneella. Voit myös lähettää kuvat meille esim. Whatsapilla, niin teemme ilmoituksen veloituksetta.

Huutokauppa

3 Huutokauppa

Viikon myyntiaika riittää irtaimelle omaisuudelle. Kiinteistöt ja tontit myydään 1-2 kuukaudessa. Halutessasi voit asettaa kohteelle tavoitehinnan, usein se ylittyy.

Hyväksy korkein tarjous

4 Hyväksy korkein tarjous

Myyjällä on aina oikeus hyväksyä tai hylätä korkein tarjous, ellei se ole vähintään tavoitehinnan suuruinen.

Automaattinen maksuliikenne

5 Automaattinen maksuliikenne

Hoidamme laskutuksen ja tilityksen puolestanne.

Kohteen luovutus

6 Kohteen luovutus

Ostaja noutaa myydyn kohteen omalla kustannuksellaan.

Raportointi myyjälle / taloushallinnolle

7 Raportointi myyjälle / taloushallinnolle

Saat kattavan ja yksityiskohtaisen myyntiraportin.

Miksi myydä Kiertonetissä?

Julkisen omaisuuden arvoa ja verovaroja hukataan, jos omaisuutta jää tarpeettomana varastoon, annetaan alihintaan vaihdossa tai päätyy jopa jätteeksi.

Tähän ongelmaan Kiertonet tarjoaa ratkaisun: tehokkaan ja läpinäkyvän myyntikanavan julkisten organisaatioiden irtaimen omaisuuden ja kiinteistöjen myymiseen.

Palvelumme mahdollistaa ekologisen ja resurssiviisaan toimintatavan: Toiselle turha on toiselle tarpeellista. Tavara siirtyy suoraan myyjältä ostajalle ilman ylimääräisiä välivarastointeja tai kuljetuksia. Näin käytetty omaisuus saa uuden elämän ja ympäristökuormitus pienenee.

Kiertonet.fi-palvelun tarjoaa Kiertoa Oy, joka on kiertotalouden, julkisten hankintojen ja kilpailutusten asiantuntija. Kiertoa Oy auttaa käyttämään yhteisiä varoja vastuullisesti, ympäristöä suojellen ja kasvua vahvistaen.

Kiertotalous

Yhteisten verovarojen resurssiviisas käyttö. Tarpeettomalle omaisuudelle uusi elämä.

Asiantuntijuus

Julkisen sektorin työkokemus ja osaaminen sekä prosessien tuntemus.

Riskittömyys!

Maksat vain toteutuneista kaupoista. Ei aloituskuluja tai kuukausimaksuja.

Helppous

Tavara myyntiin muutamassa minuutissa. Ostajat vain klikkauksen päässä. Kohdennettua markkinointia somessa.


Rekisteröidy myyjäksi

Myyjien kokemuksia

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, Jurvan paloasema
Etenkin käytetyistä ajoneuvoista olemme saaneet hyvin markkinahinnan Kiertonetin kautta. Mielestämme palvelua on helppo käyttää, ja prosessi myynti-ilmoituksen laittamisesta maksatukseen hoituu fiksusti. Pidän tärkeänä sitä, että palvelusta saa myös tarvittavat asiakirjat valmiina ja pykälien mukaan koko konsernin taloushallintoa varten. Parhaiten meillä on toiminut systeemi, jossa ilmoitusten luominen palveluun on keskitetty yhdelle henkilölle eli toimistosihteerille.

Jukka Hietamäki, asemavastaava, palomestari

Jokilaaksojen pelastuslaitos, Ylivieska
On ollut positiivinen yllätys, että tavaroille on saatu hyvin hintaa! Saamme paremman hinnan palvelua käyttämällä kuin jos myisimme omilla nettisivuilla. Olemme saaneet myytyä esimerkiksi kuorma-autojen renkaita, joista aiemmin ei saatu juuri mitään lisäarvoa, sillä usein renkaat menivät renkaita uusittaessa vaihdossa, mistä saatu hyvitys oli suhteellisen pieni. Sellaistakin tavaraa on myyty, josta olemme ajatelleet, että mahtaako tuollaista kukaan edes tarvita. Sekin on hyvä, että on valmiita luovutuslomakkeita, niin ei tarvitse sitäkään itse tehdä ja samalla saa kappaleen arkistointia varten.

Anneli Kukkonen, erityissuunnittelija

Joensuun kaupunki
Kiertonet-palvelu on meillä aktiivisessa käytössä. Mielestämme palvelu sopii hyvin julkiselle organisaatiolle, sillä siinä ei vaadita esimerkiksi y-tunnuksen käyttöä ei ostajalta eikä myyjältä. Myynti-ilmoituksia on nopea ja näppärä tehdä. Olemme organisoineet myynnin siten, että ihmiset hallintokunnittain ilmoittavat myytävät tuotteet keskitetysti yhdelle vastuuhenkilölle. Itse tavaroiden myynti on oikeastaan vain sivujuonne, tärkeintähän on varastoinnin hallinta. Tämä on yksi tapa pitää järjestystä yllä. Palvelu on tavoittanut myös kuntalaiset hyvin, ja tavaraa lähtee muuallekin Suomeen.

Petri Ratilainen, kunnossapitopäällikkö

Porvoon kaupunki
Olemme käyttäneet Kiertonet-palvelua jo vuosia ja olleet tyytyväisiä. Melkein kaikki tavarat ovat menneet hyvin kaupaksi. Meillä on myös ollut myynnissä tavaraa, jonka arvo on ollut hyvin vähäistä, mutta olemme olleet iloisia siitä, että tavaralle on vielä jollekin hyötyä, jos vaihtoehtona meillä on ollut viedä tavara kaatopaikalle. Tavaran myyntiinlaittamisessa ei mene kuin muutama minuutti, mikä on suuri etu. Jos palvelu olisi monimutkainen, ei sen käyttöön olisi aikaa.

Janita Pihlaja-Wickholm, satamahoitaja


Helsingin seurakuntayhtymä
Kiertonet-palvelua on simppeli käyttää ja sivusto on muutenkin selkeä. Olemme olleet tyytyväisiä myös siihen, että laskutuspuoli toimii hyvin. Olemme käyttäneet palvelua nyt puolisen vuotta ja todenneet, että tavara liikkuu sitä kautta hyvin. Meille palvelun käytössä tärkeää on myös ympäristönäkökulma, eikä tavarasta saatava hinta ole pääasia.

Jutta Niku, kiinteistöosaston sovellusasiantuntija

Aalto-yliopisto
Organisaatiossamme on useita Kiertonet-palvelun käyttäjiä, jotka laativat myynti-ilmoituksia. Palvelu on toiminut hyvin ja ilmoitusten lisääminen on helppoa. Pääasiassa meillä on ollut myynnissä elektroniikkaa, mutta monenlaista erikoistakin tavaraa, kuten esimerkiksi yhden savimyllyn, olemme myyneet. Välillä on itseäkin ihmetyttänyt, kun jotkut ihan kummallisetkin tavarat ovat menneet hyvällä hinnalla kaupaksi.

Ilpo Kari, tiiminvetäjä

Opetustarvikkeiden ja vanhojen opetustaulujen kova kysyntä on yllättänyt. Hinnat ovat olleet hyviä, erityisesti taulujen hinnat ovat nousseet yllättävän korkealle. Ja pienelle kunnalle pienetkin tulot ovat tärkeitä.

Osa ostajista on ollut keräilijöitä, jotka ovat pitkään etsineet vaikkapa tietynlaista soitinta. Olemme myyneet myös ser-jätteeksi menossa olevaa tavaraa, jolloin olemme säästyneet kuljetuskustannuksilta.

Kiertonetistä on vain hyvää sanottavaa. Suosittelen sen käyttöä kaikille. Asiakaspalvelu toimii erinomaisesti. Sieltä on autettu välittömästi – ei ole ollut pelkkä puhelinvastaaja vastaamassa.

Kiertonetin järjestelmä on helppo- ja nopeakäyttöinen. On hienoa, että ilmoituksissa näkyy nyt maakunta. Tämä poistaa ongelman, että meidät sekoitettaisiin esimerkiksi Lapinjärveen kuten on joskus tapahtunut.

Tuomo Lyytikäinen, kiinteistönhoitaja

Kokkolan kaupunki

Kokkolan kaupunki on myynyt paljon tavaraa Kiertonetissä. Olen tyytyväinen palveluun ja sen helppouteen. Kun tekee ilmoituksen, niin kaikki käy sen jälkeen melkein puoliautomaattisesti.

Juha Annala, työnjohtaja

Salon kaupunki

Kiertonetin toimintamalli sopii hyvin kuntasektorille ylimääräisen tavaran poistamiseen helpolla tavalla.

Kaisa Kaivonen, hankintasuunnittelija

Kysynnän maatieteellinen laajuus yllätti. Tähän saakka olemme järjestäneet perinteisiä vasarahuutokauppoja ja kysyntä on ollut maakunnallista. Kiertonetin kautta kysyntä on ollut valtakunnallista ja jopa yli. Ostajia on ollut Oulusta Viroon asti.

Ilmoitusten näkyvyys on yllättävän hyvä ja myytyjen kohteiden keskihinta odottamattoman korkea. Itse myyntiprosessi toimii hienosti.

Jari Pöyhönen, opetusalapäällikkö

Kiertonet on oikea kanava vaativienkin kohteiden myyntiin.

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Kiertonetin kanssa.

Markku Kaivola, lehtori

Lähes kaikki tavara on mennyt kaupaksi esimerkiksi päiväkodin kalusteita, ulkovalaisimia, rst-kalusteita, pukukaappeja, astianpesulinjastoja.

Meillä on nyt myyty tavaraa noin 11 kuukautta ja myyntituloja on kertynyt noin 38000 euroa. Vaikka yksittäisen tavaran myyntisumma tuntuu pieneltä, niin vuoden mittaan siitä kertyy iso summa.

Itse teen tätä sivutöinä mutta tästä vuoden mittaan jo saisi yhden ihmisen palkkatulot lähes maksettua. Ilmoituksia on helppo nettiin laittaa ja itse käytän paljon valmiita ilmoituspohjia hyväksi.

Juha-Pekka Silvonen, palveluesimies, Kaupunkiympäristön toimiala: Tilapalvelut

Referenssejä