Oletko julkisen organisaation edustaja? Aloita myyminen Kiertonetissä!

Kiertonetissä julkiset organisaatiot voivat myydä käytöstä poistettavaa omaisuuttaan resurssiviisaasti: helposti, nopeasti, avoimesti ja asiantuntijuuttamme hyödyntäen.

Rekisteröidy myyjäksi

Tai niin kerromme lisää!

Edustatko yritystä? Suuntaa Huutomyllyyn

Olemme avanneet erillisen huutokauppasivuston kaikille yrityksille.
Kiertonetissä myyvät julkisen sektorin edustajat, Huutomyllyssä yritykset.

Suomen
suurin
julkisen sektorin
huutokauppa
Yli
700
myyjäorganisaatiota
ympäri Suomen
Yli
110 000
toteutunutta
huutokauppaa
Yli
83 milj.
euroa
kiertotaloudelle

Kiertonetin avulla kiertotaloutta edistämään

Julkisen sektorin kiertotalous on yksinkertaisimmillaan uuden elämän antamista tarpeettomalle omaisuudelle. Kiertonetin kautta verovaroilla hankittujen resurssien hyödyntäminen viisaasti maksimoi käytetyn omaisuuden arvon ja pienentää hiilijalanjälkeä. Käytössämme on Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen meille toteuttama Kiertotalouslaskenta, joka kertoo irtaimiston uudelleenkäytöstä syntyvän luonnonvarasäästön.

Liity kiertotalouden edeltäkävijöihin:

Asiakkaita

Toimintatapa

Myyntipäätös

1 Myyntipäätös

Kokemuksemme mukaan kaikilta löytyy jotakin myytävää vaikka sitä ei aluksi uskoisikaan. Se voi olla ylimääräinen pakettiauto, oikohöylä, yleiskone, vene, ajettava ruohonleikkuri, moottorikelkka tai videotykki. Kokeile!

Huutokaupan luonti

2 Huutokaupan luonti

Tavarat myyntiin muutamassa minuutissa. Ota kuva ja tee ilmoitus älypuhelimella tai tietokoneella. Voit myös lähettää kuvat meille esim. Whatsapilla, niin teemme ilmoituksen veloituksetta.

Huutokauppa

3 Huutokauppa

Viikon myyntiaika riittää irtaimelle omaisuudelle. Kiinteistöt ja tontit myydään 1-2 kuukaudessa. Halutessasi voit asettaa kohteelle tavoitehinnan, usein se ylittyy.

Hyväksy korkein tarjous

4 Hyväksy korkein tarjous

Myyjällä on aina oikeus hyväksyä tai hylätä korkein tarjous, ellei se ole vähintään tavoitehinnan suuruinen.

Automaattinen maksuliikenne

5 Automaattinen maksuliikenne

Hoidamme laskutuksen ja tilityksen puolestanne.

Kohteen luovutus

6 Kohteen luovutus

Ostaja noutaa myydyn kohteen omalla kustannuksellaan.

Raportointi myyjälle / taloushallinnolle

7 Raportointi myyjälle / taloushallinnolle

Saat kattavan ja yksityiskohtaisen myyntiraportin.

Miksi myydä Kiertonetissä?

Julkisen omaisuuden arvoa ja verovaroja hukataan, jos omaisuutta jää tarpeettomana varastoon, annetaan alihintaan vaihdossa tai päätyy jopa jätteeksi.

Tähän ongelmaan Kiertonet tarjoaa ratkaisun: tehokkaan ja läpinäkyvän myyntikanavan julkisten organisaatioiden irtaimen omaisuuden ja kiinteistöjen myymiseen.

Palvelumme mahdollistaa ekologisen ja resurssiviisaan toimintatavan: Toiselle turha on toiselle tarpeellista. Tavara siirtyy suoraan myyjältä ostajalle ilman ylimääräisiä välivarastointeja tai kuljetuksia. Näin käytetty omaisuus saa uuden elämän ja ympäristökuormitus pienenee. Kiertotalouslaskenta kertoo syntyneet ympäristösäästöt konkreettisesti ja ymmärrettävästi.

Kiertonet.fi-palvelun tarjoaa Kiertoa Oy, joka on kiertotalouden, julkisten hankintojen ja kilpailutusten asiantuntija. Kiertoa Oy auttaa käyttämään yhteisiä varoja vastuullisesti, ympäristöä suojellen ja kasvua vahvistaen.

Kiertotalous

Yhteisten verovarojen resurssiviisas käyttö. Tarpeettomalle omaisuudelle uusi elämä.

Asiantuntijuus

Julkisen sektorin työkokemus ja osaaminen sekä prosessien tuntemus.

Riskittömyys!

Maksat vain toteutuneista kaupoista. Ei aloituskuluja tai kuukausimaksuja.

Helppous

Tavara myyntiin muutamassa minuutissa. Ostajat vain klikkauksen päässä. Kohdennettua markkinointia somessa.


Rekisteröidy myyjäksi

Myyjien kokemuksia

Turun aikuiskoulutuskeskus - Turun Aikuiskoulutussäätiö sr

Kiertonet on ollut alustana erittäin positiivinen kokemus. Ei ole mitään valittamista. Komissiot pidätetään suoraan hinnasta, mikä helpottaa maksuliikennettä, ja tilitykset tulevat perille oikea-aikaisesti. Myymme jatkossa käytöstä poistettavaa kalustoamme ainoastaan Kiertonetissä.

Marko Salokannel, koulutuspäällikkö

“Myimme vanhan jäähallin Kiertonetin avulla pois, koska rakennamme viereiselle tontille uuden”, kertoo tekninen isännöitsijä Vesa Pulkkinen Äänekosken kaupungilta.


Keski-Suomessa sijaitseva, vajaan parinkymmenen tuhannen asukkaan Äänekosken teollisuuskaupunki on viime aikoina panostanut erilaisiin liikuntamahdollisuuksiin. Tällä hetkellä on käynnissä uuden nollaenergiajäähallin rakentaminen kaupunkilaisten käyttöön.


Vanhan jäähallin myyntihinta laitteiden ja tekniikan kanssa kohosi lopulta 42 500 euroon. Äänekoskella summaan ollaan todella tyytyväisiä.

“Olimme ajatelleet, että jos saataisiin kymppitonni, niin olisi tosi hyvä juttu. Saatiinkin paljon enemmän”, Pulkkinen iloitsee.


Pulkkinen kertoo yhteistyön Kiertonetin kanssa sujuneen hyvin.

“Äänekosken kaupunki on aikoinaan myynyt Kiertonetin kautta muitakin kiinteistöjä, niistä on tullut hyviä kokemuksia. Tämän vanhan jäähallin myynti oli myös vaivaton ja helppo.”


Äänekosken tapauksessa Etelä-Suomesta tuleva ostaja käy purkamassa vanhan hallin, ja kuljettaa sen pois. Besthalli Oy:n valmistama teräsrunkoinen, pressukatteinen ja osittain puuverhoiltu halli valmistui 1993. Tyhjäksi jäävä alue muutetaan parkkipaikaksi palvelemaan uutta jäähallia.

Kaupunki säästyy purkukustannuksilta ja saa vanhalle hallille uuden elämän.


Pulkkinen kertoo uuden jäähallin olevan käytössä syyskuussa 2020. Uudessa hallissa energiatehokkuus on huippuluokkaa, perustuen ylimääräisen lauhdelämpöenergian talteenottoon.

“Viereinen koulu lämmitetään jäähallista tulevalla hukkalämmöllä”, Vesa Pulkkinen sanoo.

Vesa Pulkkinen, tekninen isännöitsijä

Jyväskylän lähistöllä sijaitseva, vajaan viidentuhannen asukkaan Hankasalmen kunta, toimii suunnannäyttäjänä ympäristöasioissa niin pienille kuin isoille kunnille, kun vanhan kaluston käydessä tarpeettomaksi, tavaroiden elinkaarta saadaan pidennettyä huomattavasti myymällä ne kuluttajille Kiertonet.fi -palvelun avulla.

– Aiemmin olemme myyneet kokonaisen koulun sekä vanhan terveysaseman käyttämättömäksi jääneitä tarvikkeita, sanoo atk-asiantuntija Matti Eronen Hankasalmen kunnasta.

Nyt kunta on aktivoitunut myös tietotekniikan saralla.

– Myymme 38 kappaletta vanhaksi menneitä pöytäkoneita ja läppäreita 28 kappaletta, Eronen kertoo.

SER-kierrätyksen sijaan kunta saa vanhat tietokoneet uusiokäyttöön, ja tienaa samalla kunnalle rahaa.

– Koska koneet toimivat uusiokäytössä, niitä ei tarvitse viedä romutettaviksi.

SER-kierrätys tarkoittaa kierrätystä, jossa purettavasta sähkö- ja elektroniikkalaiteromusta saadaan raaka-aineita ja materiaalia teollisuuden käyttöön.

Eronen kertoo myynnissä olevien koneiden nopeuden ja suorituskyvyn olevan riittämätön nykyisten kuntaohjelmistojen pyörittämiseen.

– Monet käyttävät konetta nettiselailuun tai pankkiasioiden hoitoon. Niihin nämä koneet riittävät hyvin, Eronen sanoo.

Hän toivoo, että heidän vanhan koneen ostava henkilö toimittaa lopuksi koneen kierrätykseen.

– Silloin koneiden loppusijoituspaikka on sama, mutta elinkaarta ollaan pidennetty huomattavasti.

Hankasalmen kunnan kokonaistavoite vanhojen koneiden myynnistä Kiertonetissä oli tuhat euroa. Tavoite ylittyi 750 eurolla, loppusumman ollessa 1750 euroa.

Hankasalmella ympäristöasioita ajatellaan kaikessa päätöksen teossa, ja Eronen rohkaiseekin muita kuntia kokeilemaan kiertotalouden hyödyntämistä kuntataloudessa.

– Kiertotalous on hyvä tapa kunnille luopua turhasta tavarasta.

Matti Eronen, asiantuntija

Kankaanpään kaupunki

Kiertonetin käyttö on yksinkertaista. Ilmoituksia on helppo laatia, ja koko myyntiprosessi on vaivaton.

Kiertonetin avulla saamme hyvät hinnat tarpeettomista tavaroista, kun myytävät tavarat ovat laajan yleisön ostettavissa. Myimme esimerkiksi syksyllä kolme käytöstä poistettua kääntöauraa, ja ennakko-odotukset hinnan suhteen ylittyivät merkittävästi.

Tavara, jonka hävittämisestä olisi kuluja, voi Kiertonetin kautta löytää uuden omistajan ja käyttötarkoituksen Toisen romu on toisen aarre -sanonta pätee hyvin. Tämä on hyvä asia myös kiertotalouden edistämisen kannalta.

Yhteistyö Kiertonetin kanssa on ollut hyvää. Saimme opastusta, kun otimme palvelun käyttöön, eikä sen jälkeen ole suuremmin ollut tarvetta yhteydenottoihin.

Kiertonet säästää työtä, kun myydyistä tavaroista ei tarvitse tehdä erillisiä myyntiluetteloita, sillä raporttitoiminnolla saadaan kooste niistä. Rahaa ei tarvitse käsitellä ollenkaan, sillä Kiertonet laskuttaa ostajaa ja tilittää saadut rahat myyjälle.

Pentti Saloniemi, tilapalvelupäällikkö, Kankaanpään kaupunki

Jätekukko Oy

Kiertonet on todella hyvä valtakunnallinen myyntikanava, joka tavoittaa paljon ihmisiä ja uudenlaisia ostajaryhmiä.

Palveluun on helppo tehdä ilmoituksia valmiille pohjalle. Ulkoasua ei tarvitse miettiä, kun järjestelmä muotoilee sen automaattisesti. Myyntihintojen hyvä taso on yllättänyt.

Olemme myyneet Kiertonetissä esimerkiksi jätteille tarkoitettuja lajittelulavoja, jotka ovat olleet meillä yli 10 vuotta käytössä ja tulleet meidän kohteissamme tiensä päähän. On hienoa, että Kiertonetin avulla ne pääsevät edelleen käyttöön eivätkä päädy esimerkiksi romuksi.

On hienoa, että Kiertonet pyrkii edistämään kiertotaloutta – se on tosi tärkeä asia meillekin ja kuuluu olennaisena osana jätealan toimintaan.

Kirsi Tikkanen, logistiikkainsinööri, Jätekukko

Jyväskylän kaupunki – Kylän Kattaus

Kiertonet on toiminut hyvin. Etukäteen ajattelin myymisen Kiertonetissä olevan vaivalloista, mutta se on ollut hyvin helppoa. Olen huomannut, että kannattaa laittaa ilmoitukseen tarkka kuvaus tavarasta, niin ostajien ei tarvitse kysellä lisätietoja.

Olemme myyneet Kiertonetissä pienkoneita ja irtaimistoa, esimerkiksi astioita, tarjottimia, vaunuja ja vihannesleikkureita. Helppouden lisäksi myös korkeaksi kivunneet myyntihinnat ovat yllättäneet. Joskus aiemmin on laitettu metallin kierrätykseen sellaista tavaraa, josta olemme saaneet Kiertonetin kautta hyviä hintoja.

Kiertonet on hyvä apu sikälikin, että varastotilaa on yhä vähemmän, joten emme voi säilöä tavaroita, joilla ei ole meillä elinkaarta. Keittiöiden takahuoneista ja nurkista pitää saada tavarat pois pyörimästä. Myös keskuskeittiöiden määrä vähenee, joten jatkossakin tulee olemaan tarvetta kaluston kierrättämiselle.

Myös Kiertonetin tavoite kiertotalouden edistämisestä on tärkeä – se on myös Jyväskylän kaupungin tavoite. Kaupunki pyrkii aktiivisesti vähentämään hävikkiä.

Hanna Lipsanen, ruokapalveluesimies

Vetelin kunta

Olemme myyneet Kiertonetissä vasta muutamia tavaroita, mutta palvelusta on tullut kyllä positiivinen kuva.

On hienoa, että Kiertonetin avulla ostajat voivat hankkia käyttökelpoista tavaraa, jolle myyjällä ei ole enää käyttöä. Tulemme jatkossakin myymään Kiertonetissä tavaroita, jotka jostain syystä ovat jääneet varastoon käyttämättömiksi.

Kiertotalouden edistäminen on tärkeä asia. Nykyisin kulutetaan liian paljon tavaraa pelkästään kuluttamisen ilosta. On tärkeää, että hyödyllinen tavara ei päädy jätteeseen vaan käyttöön.

Niina Leppävuori, ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö

Jyväskylän kaupunki

Kiertonet toimii tosi hyvin. Ilmoitusten tekeminen on helppoa ja myyntiprosessi muutenkin vaivaton. Myös Kiertonetin asiakaspalvelu on erinomaista.

Tänä vuonna olemme myyneet Kiertonetissä 30 soutuvenettä yllättävän hyvillä hinnoilla. Rannoille hylätyille veneille on löytynyt Kiertonetin avulla näppärästi uudet omistajat.

Matias Metsäpelto, katu- ja satamamestari

Viitasaaren kaupunki

Kertonet on tosi hyvä kauppapaikka, jossa on miellyttävää toimia. Järjestelmä toimii hyvin ja myynti-ilmoitusten tekeminen on helppoa. Asiakaspalvelu on loistavaa!

Arvostan suuresti Kiertonetin kiertotaloustyötä. Jos jollakin asialla maailmaa voi yrittää parantaa tai pelastaa niin juuri kiertotaloudella. Ei ole mistään näkökulmasta järkevää viedä tavaraa kaatopaikalle, jos sitä voi hyödyntää.

Olemme myyneet Kiertonetissä tavaraa, joka on ollut useita vuosia varaston nurkissa, esimerkiksi keittiökalusteita ja koneita. Samalla on siivottu tiloja ja viety jätetavaraa kaatopaikalle. Näin on saatu tilat hyötykäyttöön. Kiertonet on auttanut huomaamaan kierrättämisen tärkeyden.

Olen kertonut aktiivisesti Kiertonetin hyödyistä medioille. Suosittelen lämpimästi Kiertonetin käyttämistä esimerkiksi naapurikunnille ja kaikille julkisille toimijoille.

Jukka Hallberg, projektityöntekijä, Viitasaaren kaupunki

Mestar Kuopio Oy

Olen tyytyväinen Kiertonetissä myytyjen tuotteiden hintoihin, tavaroista saadaan markkinahinnat. Kiertonetin huutokaupoilla olemme monesta kohteesta saaneet mahdollisesti paremman hinnan verrattuna siihen, että olisimme myyneet kiinteällä hinnalla netissä. Kiertonetin avulla saadaan rahat pois pusikoista.

Kiertonetiin on hyvä ja helppoa laittaa ilmoituksia. Aiemmin järjestimme perinteisiä huutokauppoja, mutta niillä ei kovin hyvin nykyisin tavoita ihmisiä ja myös niiden järjestäminen oli aika työlästä. Kiertonetin kautta ostajia löytyy hyvin.

Antti-Jussi Tervonen, työnjohtaja, Mestar

Keuruun kaupunki

Kiertonet.fi on hyvä alusta tehdä kauppaa. Järjestelmä on helppokäyttöinen, ja myynti on helppoa. Tavarat ovat menneet hyvin kaupaksi.

Hannu Pohjonen, kiinteistöpäällikkö

Pelastusopisto

Kiertonet on toiminut erittäin hyvin, minulla on palvelusta vain positiivista sanottavaa. Poistettavan tavaran hävittäminen on Kiertonetin ansiosta äärettömän helppoa.

Lähes kaikki myyntiin laitettu tavara on mennyt hyvin kaupaksi. Poikkeuksena on meidän ajoneuvokalusto: se on niin hyväkuntoista ja hinnaltaan arvokasta, että ostajia ei kovin lyhyellä varoitusajalla löydy.

On järkevää kierrättää ja myydä kalusto eteenpäin eikä pistää sitä romutukseen – monilla meidän tavaroilla on vielä pitkästi käyttöikää jäljellä.

Tapani Saarela, kalustomestari

Pirkkalan kunta

Olen ollut tyytyväinen, että Pirkkalan kunta on ottanut Kiertonetin käyttöönsä. Kiertonet on hyvin vaivaton tapa luopua tavarasta, jota kunta ei enää tarvitse. Aiemmin poistimme tavaraa perinteisillä huutokaupoilla, joiden järjestäminen vaati paljon työtä.

Esimerkiksi rannoille hylätyt veneet ovat menneet Kiertonetissä hyvään hintaan kaupaksi. Olen ollut ihan yllättynyt, miten korkeiksi hinnat nousevat.

Näyttää siltä, että ihmiset ovat löytäneet Kiertonetin. Vaikka olemme pitäneet aika lyhyitä myyntiaikoja, tavaroille on löytynyt hyvin ostajia.

Asiakaspalveluun olen tosi tyytyväinen. Kun eräästä päättyneestä huutokaupasta ei kuulunut maksua, niin asiakaspalvelijan avulla saatiin kauppa nopeasti purettua ja tavara vaivattomasti uudestaan myyntiin.

Kiertonet on erinomainen palvelu myös isoa kuvaa, ilmastonmuutoksen torjuntaa ajatellen. On hyvä asia, että kaikki mahdollinen tavara saadaan kiertoon ja näin säästetään luontoa.


Miia Terämä, kunnanpuutarhuri

Opetustarvikkeiden ja vanhojen opetustaulujen kova kysyntä on yllättänyt. Hinnat ovat olleet hyviä, erityisesti taulujen hinnat ovat nousseet yllättävän korkealle. Ja pienelle kunnalle pienetkin tulot ovat tärkeitä.

Osa ostajista on ollut keräilijöitä, jotka ovat pitkään etsineet vaikkapa tietynlaista soitinta. Olemme myyneet myös ser-jätteeksi menossa olevaa tavaraa, jolloin olemme säästyneet kuljetuskustannuksilta.

Kiertonetistä on vain hyvää sanottavaa. Suosittelen sen käyttöä kaikille. Asiakaspalvelu toimii erinomaisesti. Sieltä on autettu välittömästi – ei ole ollut pelkkä puhelinvastaaja vastaamassa.

Kiertonetin järjestelmä on helppo- ja nopeakäyttöinen. On hienoa, että ilmoituksissa näkyy nyt maakunta. Tämä poistaa ongelman, että meidät sekoitettaisiin esimerkiksi Lapinjärveen kuten on joskus tapahtunut.

Tuomo Lyytikäinen, kiinteistöhoidon esimies

Kokkolan kaupunki

Kokkolan kaupunki on myynyt paljon tavaraa Kiertonetissä. Olen tyytyväinen palveluun ja sen helppouteen. Kun tekee ilmoituksen, niin kaikki käy sen jälkeen melkein puoliautomaattisesti.

Juha Annala, työnjohtaja

Salon kaupunki

Kiertonetin toimintamalli sopii hyvin kuntasektorille ylimääräisen tavaran poistamiseen helpolla tavalla.

Kaisa Kaivonen, hankintasuunnittelija

Kysynnän maatieteellinen laajuus yllätti. Tähän saakka olemme järjestäneet perinteisiä vasarahuutokauppoja ja kysyntä on ollut maakunnallista. Kiertonetin kautta kysyntä on ollut valtakunnallista ja jopa yli. Ostajia on ollut Oulusta Viroon asti.

Ilmoitusten näkyvyys on yllättävän hyvä ja myytyjen kohteiden keskihinta odottamattoman korkea. Itse myyntiprosessi toimii hienosti.

Jari Pöyhönen, opetusalapäällikkö

Kiertonet on oikea kanava vaativienkin kohteiden myyntiin.

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Kiertonetin kanssa.

Markku Kaivola, lehtori

Lähes kaikki tavara on mennyt kaupaksi esimerkiksi päiväkodin kalusteita, ulkovalaisimia, rst-kalusteita, pukukaappeja, astianpesulinjastoja.

Meillä on nyt myyty tavaraa noin 11 kuukautta ja myyntituloja on kertynyt noin 38000 euroa. Vaikka yksittäisen tavaran myyntisumma tuntuu pieneltä, niin vuoden mittaan siitä kertyy iso summa.

Itse teen tätä sivutöinä mutta tästä vuoden mittaan jo saisi yhden ihmisen palkkatulot lähes maksettua. Ilmoituksia on helppo nettiin laittaa ja itse käytän paljon valmiita ilmoituspohjia hyväksi.

Juha-Pekka Silvonen, palveluesimies, Kaupunkiympäristön toimiala: Tilapalvelut

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, Jurvan paloasema
Etenkin käytetyistä ajoneuvoista olemme saaneet hyvin markkinahinnan Kiertonetin kautta. Mielestämme palvelua on helppo käyttää, ja prosessi myynti-ilmoituksen laittamisesta maksatukseen hoituu fiksusti. Pidän tärkeänä sitä, että palvelusta saa myös tarvittavat asiakirjat valmiina ja pykälien mukaan koko konsernin taloushallintoa varten. Parhaiten meillä on toiminut systeemi, jossa ilmoitusten luominen palveluun on keskitetty yhdelle henkilölle eli toimistosihteerille.

Jukka Hietamäki, asemavastaava, palomestari

Jokilaaksojen pelastuslaitos, Ylivieska
On ollut positiivinen yllätys, että tavaroille on saatu hyvin hintaa! Saamme paremman hinnan palvelua käyttämällä kuin jos myisimme omilla nettisivuilla. Olemme saaneet myytyä esimerkiksi kuorma-autojen renkaita, joista aiemmin ei saatu juuri mitään lisäarvoa, sillä usein renkaat menivät renkaita uusittaessa vaihdossa, mistä saatu hyvitys oli suhteellisen pieni. Sellaistakin tavaraa on myyty, josta olemme ajatelleet, että mahtaako tuollaista kukaan edes tarvita. Sekin on hyvä, että on valmiita luovutuslomakkeita, niin ei tarvitse sitäkään itse tehdä ja samalla saa kappaleen arkistointia varten.

Anneli Kukkonen, erityissuunnittelija

Joensuun kaupunki
Kiertonet-palvelu on meillä aktiivisessa käytössä. Mielestämme palvelu sopii hyvin julkiselle organisaatiolle, sillä siinä ei vaadita esimerkiksi y-tunnuksen käyttöä ei ostajalta eikä myyjältä. Myynti-ilmoituksia on nopea ja näppärä tehdä. Olemme organisoineet myynnin siten, että ihmiset hallintokunnittain ilmoittavat myytävät tuotteet keskitetysti yhdelle vastuuhenkilölle. Itse tavaroiden myynti on oikeastaan vain sivujuonne, tärkeintähän on varastoinnin hallinta. Tämä on yksi tapa pitää järjestystä yllä. Palvelu on tavoittanut myös kuntalaiset hyvin, ja tavaraa lähtee muuallekin Suomeen.

Petri Ratilainen, kunnossapitopäällikkö

Porvoon kaupunki
Olemme käyttäneet Kiertonet-palvelua jo vuosia ja olleet tyytyväisiä. Melkein kaikki tavarat ovat menneet hyvin kaupaksi. Meillä on myös ollut myynnissä tavaraa, jonka arvo on ollut hyvin vähäistä, mutta olemme olleet iloisia siitä, että tavaralle on vielä jollekin hyötyä, jos vaihtoehtona meillä on ollut viedä tavara kaatopaikalle. Tavaran myyntiinlaittamisessa ei mene kuin muutama minuutti, mikä on suuri etu. Jos palvelu olisi monimutkainen, ei sen käyttöön olisi aikaa.

Janita Pihlaja-Wickholm, satamahoitaja

Helsingin seurakuntayhtymä
Kiertonet-palvelua on simppeli käyttää ja sivusto on muutenkin selkeä. Olemme olleet tyytyväisiä myös siihen, että laskutuspuoli toimii hyvin. Olemme käyttäneet palvelua nyt puolisen vuotta ja todenneet, että tavara liikkuu sitä kautta hyvin. Meille palvelun käytössä tärkeää on myös ympäristönäkökulma, eikä tavarasta saatava hinta ole pääasia.

Jutta Niku, kiinteistöosaston sovellusasiantuntija

Aalto-yliopisto
Organisaatiossamme on useita Kiertonet-palvelun käyttäjiä, jotka laativat myynti-ilmoituksia. Palvelu on toiminut hyvin ja ilmoitusten lisääminen on helppoa. Pääasiassa meillä on ollut myynnissä elektroniikkaa, mutta monenlaista erikoistakin tavaraa, kuten esimerkiksi yhden savimyllyn, olemme myyneet. Välillä on itseäkin ihmetyttänyt, kun jotkut ihan kummallisetkin tavarat ovat menneet hyvällä hinnalla kaupaksi.

Ilpo Kari, tiiminvetäjä

Referenssejä

METAKA 165C, 2018 vaihtolavaperävaunu + lava

Myyntihinta
25 001 €

Tavoitehinta
25 000 €

Myyjä

Imatran seurakunta

Hinaaja

Myyntihinta
75 800 €

Myyjä

Arctia Meritaito Oy

Ford Transit Connet van

Myyntihinta
2 750 €

Myyjä

Seiverkot Oy

Volvo L70 G

Myyntihinta
110 000 €

Myyjä

Napapiirin Infra Oy

Verkkoelementtejä

Myyntihinta
820 €

Myyjä

Napapiirin Infra Oy

Volvo L 70D-4X4/284 kauhakuormaaja + lisälaitteet

Myyntihinta
84 000 €

Tavoitehinta
33 000 €

Myyjä

Jämsän kaupunki

iMac 27” (Mid 2011)

Myyntihinta
550 €

Tavoitehinta
40 €

Myyjä

Aalto-yliopisto – Aalto-korkeakoulusäätiö sr

Sähköpöytä

Myyntihinta
295 €

Tavoitehinta
5 €

Myyjä

Kokkolan kaupunki

Volvo FM imulakaisuauto + talvivarusteet

Myyntihinta
75 000 €

Tavoitehinta
35 000 €

Myyjä

Vantaan kaupunki

Usein kysytyt kysymykset

Olen unohtanut salasanani. Mitä teen?

Palauta salasanasi täältä. Saat sähköpostiisi palautuslinkin, joka on voimassa 60 minuuttia. Linkin kautta pääset asettamaan uuden salasanan.

Myynnin aloittaminen

Kuka voi myydä Kiertonetissä?

Kiertonetissä voi myydä kunta, kaupunki, koulutuskuntayhtymä, pelastuslaitos, seurakunta, valtion virasto tai laitos sekä muu julkisen sektorin organisaatio, jonka toiminnasta yli 50% on rahoitettu verovaroilla.

Voiko yrityksemme myydä Kiertonetissä?

Yritys voi toimia myyjänä, jos sen omistaa yli 50%:n osuudella julkinen toimija (esim. kunta tai kaupunki). Kiertonet on tarkoitettu verovaroilla hankitun omaisuuden myyntikanavaksi.

Miten voin aloittaa myynnin Kiertonetissä?

Julkiset toimijat voivat aloittaa myynnin rekisteröitymällä myyjäksi. Luo myyjätunnukset tai pyydä ne asiakaspalvelustamme. Myyjätunnukset saatuasi huutokauppailmoituksia on helppo tehdä: tarvitset vain kuvat ja tiedot kohteista.

Miksi kannattaa myydä Kiertonetissä?

Tarpeettoman omaisuuden myyminen Kiertonetissä edistää kiertotaloutta ja on helpoin tapa antaa vanhalle omaisuudelle uusi elämä. Myyminen on helppoa, nopeaa ja täysin riskitöntä. Kuluja syntyy vain toteutuneiden huutokauppojen komissioista.

Miten myynti Kiertonetissä tapahtuu?

Kiertonetissä omaisuutta myydään avoimella huutokaupalla. Jokaisella veronmaksajalla on mahdollisuus osallistua huutokauppoihin ajasta ja paikasta riippumatta. Julkinen verkkohuutokauppa mahdollistaa kaupankäynnin läpinäkyvyyden ja hintojen avoimen määräytymisen markkinaehtoisesti kysynnän ja tarjonnan kohdatessa.

Miten Kiertonet edistää verovarojen vastuullista käyttöä?

Kiertonetin avulla julkinen toimija saa tarpeettomasta omaisuudestaan sen arvoa vastaavan hinnan nopeasti, pienillä myyntikustannuksilla ja ilman ylimääräistä varastoimista. Näin verovaroilla hankittu omaisuus ei jää tarpeettomana varastoon, päädy roskalavalle tai tule myydyksi alihintaan. Tämä säästää resursseja ja tuo tuloja julkiselle sektorille.

Miten Kiertonet edistää kiertotaloutta?

Kiertonet-palvelu toimii ekologisesti ja resurssiviisaasti: jollekulle turha tavara saa uuden elämän. Huutokauppa käydään verkossa, ja sen päätyttyä tavara siirtyy suoraan myyjältä ostajalle ilman ylimääräisiä välivarastointeja. Näin Kiertonet mahdollistaa sen, että aikaa, tilaa, työtä ja energiaa säästyy, kiertotalous edistyy ja hiilijalanjälki pienenee.

Myyjätunnus

Miten saan myyjän tunnukset Kiertonetiin?

Luo myyjätunnukset täällä tai pyydä ne asiakaspalvelustamme.

Kuinka monta myyjätunnusta yhdellä organisaatiolla voi olla?

Tunnuksia voi olla niin monta kuin organisaatio tarvitsee. Eri toimipisteille tai osastoille voidaan myös luoda omat alaorganisaatiot ja käyttäjätunnukset.

Maksaako myyjän käyttäjätunnus?

Myyjän käyttäjätunnus ei maksa mitään.

Myynti-ilmoituksen tekeminen

Miten teen myynti-ilmoituksen?

Ota useita erilaisia kuvia myytävästä kohteesta. Luo ilmoitus täällä. Lisää kuvatiedostot ja kaikki olennaiset tiedot myyntikohteesta ilmoitukseen. Lopuksi voit valita, julkaisetko myynti-ilmoituksen heti vai tallennatko sen luonnokseksi, jota voit muokata myöhemmin uudelleen.

Mitä tietoja myynti-ilmoitukseen tarvitaan?

Ilmoitukseen tarvitaan olennaiset tiedot ja kuva tai mielellään useampi erilainen kuva kohteesta. Jos kyseessä on esimerkiksi auto, kannattaa ottaa kuvat myös auton mittaristosta. Samoin koneiden ja laitteiden tyyppikilvestä. Kohteesta kannattaa kertoa mahdollisimman tarkasti, jotta kiinnostuneiden ostajien ei tarvitse kysellä tietoja erikseen. Myös mahdolliset viat ja puutteet on syytä kertoa avoimesti.

Voiko myynti-ilmoitusta muokata huutokaupan aikana?

Ilmoitusta voi täydentää ja siihen voi lisätä valokuvia ym. tietoa tarvittaessa. Mikäli ostajaehdokkaat kyselevät kohteesta tietoja, joita ilmoituksessa ei ole mainittu, kannattaa ne lisätä ilmoitukseen.

Voiko huutokaupan keskeyttää?

Ei voi.

Voiko huutokaupan päättymisaikaa muuttaa, kun se on käynnissä?

Ei voi.

Mikä on tavoitehinta?

Myyjä voi halutessaan asettaa huutokaupalle tavoitehinnan. Myyjä tulee hyväksymään korkeimman tarjouksen, mikäli se on vähintään tavoitehinnan suuruinen.

Onko tavoitehinta pakollinen?

Ei ole.

Mitä Kiertonetissä voi myydä?

Kiertonetissä voi myydä kaikenlaista irtaimistoa ja kiinteistöjä. Kysyntää on niin tonteille kuin lampuillekin.

Mikä on keskimääräinen myyntiaika?

Noin viikko.

Huutokaupan hyväksyminen, hylkääminen ja uudelleenkäynnistys

Onko korkein tarjous pakko hyväksyä?

Jos tavaralle on asetettu tavoitehinta ja korkein tarjous on vähintään tavoitehinnan suuruinen, se on pakko hyväksyä. Muussa tapauksessa korkeinta tarjousta ei ole pakko hyväksyä – myyjällä on oikeus hyväksyä tai hylätä se.

Kuinka pian korkein tarjous hyväksytään tai hylätään?

Myyjän tulee hyväksyä tai hylätä huutokaupan korkein tarjous kahden arkipäivän kuluessa huutokaupan päättymisestä. Tarjousta ei voi hylätä, mikäli se on vähintään tavoitehinnan suuruinen.

Voiko ostaja perua tarjouksensa?

Ei voi. Jokainen tehty tarjous on sitova.

Voiko huutokaupan käynnistää uudestaan?

Päättyneen huutokaupan voi käynnistää uudestaan, jos siihen ei ole tullut tarjouksia, tavoitehintaa ei ole asetettu tai jos korkein tarjous on alempi kuin tavoitehinta.

Maksut ja maksuliikenne

Mitä Kiertonetin käyttö maksaa?

Ainoa kustannus myyjälle on myyntikomissio, joka veloitetaan vain toteutuneista kaupoista ja jonka suuruus määräytyy myydyn omaisuuden hinnan mukaan. Hinnaston löydät myyjän etusivulta tai saat sen pyytämällä asiakaspalvelusta (asiakaspalvelu@kiertonet.fi). Myyntikomissio laskutetaan jälkikäteen yksittäin tai myyjän halutessa kootusti joka kuukauden ensimmäinen ja 15. päivä verkkolaskuna.

Tuleeko hylätystä huutokaupasta maksuja myyjälle?

Ei tule. Kiertonetissä myynti on täysin riskitöntä.

Miten huutokauppojen maksuliikenne hoidetaan?

Kun myyjä on hyväksynyt huutokaupan, Kiertonet hoitaa laskutuksen ja tilityksen myyjän puolesta. Ostaja maksaa ostoksen Kiertonetin asiakasvaratilille, josta se tilitetään myyjälle noin 14 päivän kuluessa tai vaihtoehtoisesti myyjän pyynnöstä koontitilityksenä joka ensimmäinen ja 15. päivä.

Miten myyjä saa tiedon siitä, että kauppahinta on maksettu?

Kun ostaja on maksanut kauppahinnan, myyjä löytää kuitin Ilmoitukset-sivulta ja saa tiedon myös sähköpostilla.

Kenelle kiinteistökaupan kauppahinta maksetaan?

Lähtökohtaisesti kaikkien huutokauppojen maksuliikenne hoidetaan Kiertonetin asiakasvaratilin kautta, mutta kiinteistökaupoissa ostaja ja myyjä voivat halutessaan sopia kauppahinnan maksamisesta suoraan myyjän tilille.

Milloin kohteen kauppahinta maksetaan?

Kun myyjä on hyväksynyt huutokaupan korkeimman tarjouksen, on ostajalla kaksi päivää aikaa maksaa huutamansa kohde.

Onko maksuaikaa mahdollista pidentää?

Ei. Ostajalla on kaksi päivää aikaa maksaa huutamansa kohde.

Sisältääkö myyntihinta arvonlisäveron?

Myyjä selvittää myymänsä kohteen arvonlisäverollisuuden ja merkitsee sen myynti-ilmoitukseen kohtaan Arvonlisävero. Huutokauppailmoituksessa näkyy sisältääkö hinta arvonlisäveron vai ei. Korkein tarjous on aina se hinta, jonka ostaja kohteesta maksaa.

Mistä myyjä löytää raportin myynneistään?

Myyjän etusivulta voi ladata kattavan myyntiraportin Excel-muodossa.

Miten tavaran luovuttaminen tapahtuu?

Kun ostaja on maksanut tavaran, hän ottaa yhteyttä myyjään ja sopii tavaran luovutuksesta. Mikäli myyjä on kirjannut huutokauppailmoitukseen ehtoja tavaran hakemiselle, näitä tulee noudattaa.