Oletko julkisen organisaation edustaja? Aloita myyminen Kiertonetissä!

Kiertonetissä julkiset organisaatiot voivat myydä käytöstä poistettavaa omaisuuttaan resurssiviisaasti: helposti, nopeasti, avoimesti ja asiantuntijuuttamme hyödyntäen.

Tai ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Suomen
suurin
julkisen sektorin
huutokauppa
Yli
420
myyjäorganisaatiota
ympäri Suomen
Yli
26 000
toteutunutta
huutokauppaa
Yli
25 milj.
euroa
kiertotaloudelle

Kiertonetin avulla kiertotaloutta edistämään

Julkisen sektorin kiertotalous on yksinkertaisimmillaan uuden elämän antamista tarpeettomalle omaisuudelle. Kiertonetin kautta verovaroilla hankittujen resurssien hyödyntäminen viisaasti maksimoi käytetyn omaisuuden arvon ja pienentää hiilijalanjälkeä.

Liity kiertotalouden edeltäkävijöihin:

Asiakkaita

Toimintatapa

Myyntipäätös

1 Myyntipäätös

Kokemuksemme mukaan kaikilta löytyy jotakin myytävää vaikka sitä ei aluksi uskoisikaan. Se voi olla ylimääräinen pakettiauto, oikohöylä, yleiskone, vene, ajettava ruohonleikkuri, moottorikelkka tai videotykki. Kokeile!

Huutokaupan luonti

2 Huutokaupan luonti

Tavarat myyntiin muutamassa minuutissa. Ota kuva ja tee ilmoitus älypuhelimella tai tietokoneella. Voit myös lähettää kuvat meille esim. Whatsapilla, niin teemme ilmoituksen veloituksetta.

Huutokauppa

3 Huutokauppa

Viikon myyntiaika riittää irtaimelle omaisuudelle. Kiinteistöt ja tontit myydään 1-2 kuukaudessa. Halutessasi voit asettaa kohteelle tavoitehinnan, usein se ylittyy.

Hyväksy korkein tarjous

4 Hyväksy korkein tarjous

Myyjällä on aina oikeus hyväksyä tai hylätä korkein tarjous, ellei se ole vähintään tavoitehinnan suuruinen.

Automaattinen maksuliikenne

5 Automaattinen maksuliikenne

Hoidamme laskutuksen ja tilityksen puolestanne.

Kohteen luovutus

6 Kohteen luovutus

Ostaja noutaa myydyn kohteen omalla kustannuksellaan.

Raportointi myyjälle / taloushallinnolle

7 Raportointi myyjälle / taloushallinnolle

Saat kattavan ja yksityiskohtaisen myyntiraportin.

Miksi myydä Kiertonetissä?

Julkisen omaisuuden arvoa ja verovaroja hukataan, jos omaisuutta jää tarpeettomana varastoon, annetaan alihintaan vaihdossa tai päätyy jopa jätteeksi.

Tähän ongelmaan Kiertonet tarjoaa ratkaisun: tehokkaan ja läpinäkyvän myyntikanavan julkisten organisaatioiden irtaimen omaisuuden ja kiinteistöjen myymiseen.

Palvelumme mahdollistaa ekologisen ja resurssiviisaan toimintatavan: Toiselle turha on toiselle tarpeellista. Tavara siirtyy suoraan myyjältä ostajalle ilman ylimääräisiä välivarastointeja tai kuljetuksia. Näin käytetty omaisuus saa uuden elämän ja ympäristökuormitus pienenee.

Kiertonet.fi-palvelun tarjoaa Kiertoa Oy, joka on kiertotalouden, julkisten hankintojen ja kilpailutusten asiantuntija. Kiertoa Oy auttaa käyttämään yhteisiä varoja vastuullisesti, ympäristöä suojellen ja kasvua vahvistaen.

Kiertotalous

Yhteisten verovarojen resurssiviisas käyttö. Tarpeettomalle omaisuudelle uusi elämä.

Asiantuntijuus

Julkisen sektorin työkokemus ja osaaminen sekä prosessien tuntemus.

Riskittömyys!

Maksat vain toteutuneista kaupoista. Ei aloituskuluja tai kuukausimaksuja.

Helppous

Tavara myyntiin muutamassa minuutissa. Ostajat vain klikkauksen päässä. Kohdennettua markkinointia somessa.


Myyjien kokemuksia

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, Jurvan paloasema
Etenkin käytetyistä ajoneuvoista olemme saaneet hyvin markkinahinnan Kiertonetin kautta. Mielestämme palvelua on helppo käyttää, ja prosessi myynti-ilmoituksen laittamisesta maksatukseen hoituu fiksusti. Pidän tärkeänä sitä, että palvelusta saa myös tarvittavat asiakirjat valmiina ja pykälien mukaan koko konsernin taloushallintoa varten. Parhaiten meillä on toiminut systeemi, jossa ilmoitusten luominen palveluun on keskitetty yhdelle henkilölle eli toimistosihteerille.

Jukka Hietamäki, asemavastaava, palomestari

Jokilaaksojen pelastuslaitos, Ylivieska
On ollut positiivinen yllätys, että tavaroille on saatu hyvin hintaa! Saamme paremman hinnan palvelua käyttämällä kuin jos myisimme omilla nettisivuilla. Olemme saaneet myytyä esimerkiksi kuorma-autojen renkaita, joista aiemmin ei saatu juuri mitään lisäarvoa, sillä usein renkaat menivät renkaita uusittaessa vaihdossa, mistä saatu hyvitys oli suhteellisen pieni. Sellaistakin tavaraa on myyty, josta olemme ajatelleet, että mahtaako tuollaista kukaan edes tarvita. Sekin on hyvä, että on valmiita luovutuslomakkeita, niin ei tarvitse sitäkään itse tehdä ja samalla saa kappaleen arkistointia varten.

Anneli Kukkonen, erityissuunnittelija

Joensuun kaupunki
Kiertonet-palvelu on meillä aktiivisessa käytössä. Mielestämme palvelu sopii hyvin julkiselle organisaatiolle, sillä siinä ei vaadita esimerkiksi y-tunnuksen käyttöä ei ostajalta eikä myyjältä. Myynti-ilmoituksia on nopea ja näppärä tehdä. Olemme organisoineet myynnin siten, että ihmiset hallintokunnittain ilmoittavat myytävät tuotteet keskitetysti yhdelle vastuuhenkilölle. Itse tavaroiden myynti on oikeastaan vain sivujuonne, tärkeintähän on varastoinnin hallinta. Tämä on yksi tapa pitää järjestystä yllä. Palvelu on tavoittanut myös kuntalaiset hyvin, ja tavaraa lähtee muuallekin Suomeen.

Petri Ratilainen, kunnossapitopäällikkö

Porvoon kaupunki
Olemme käyttäneet Kiertonet-palvelua jo vuosia ja olleet tyytyväisiä. Melkein kaikki tavarat ovat menneet hyvin kaupaksi. Meillä on myös ollut myynnissä tavaraa, jonka arvo on ollut hyvin vähäistä, mutta olemme olleet iloisia siitä, että tavaralle on vielä jollekin hyötyä, jos vaihtoehtona meillä on ollut viedä tavara kaatopaikalle. Tavaran myyntiinlaittamisessa ei mene kuin muutama minuutti, mikä on suuri etu. Jos palvelu olisi monimutkainen, ei sen käyttöön olisi aikaa.

Janita Pihlaja-Wickholm, satamahoitaja


Helsingin seurakuntayhtymä
Kiertonet-palvelua on simppeli käyttää ja sivusto on muutenkin selkeä. Olemme olleet tyytyväisiä myös siihen, että laskutuspuoli toimii hyvin. Olemme käyttäneet palvelua nyt puolisen vuotta ja todenneet, että tavara liikkuu sitä kautta hyvin. Meille palvelun käytössä tärkeää on myös ympäristönäkökulma, eikä tavarasta saatava hinta ole pääasia.

Jutta Niku, kiinteistöosaston sovellusasiantuntija

Aalto-yliopisto
Organisaatiossamme on useita Kiertonet-palvelun käyttäjiä, jotka laativat myynti-ilmoituksia. Palvelu on toiminut hyvin ja ilmoitusten lisääminen on helppoa. Pääasiassa meillä on ollut myynnissä elektroniikkaa, mutta monenlaista erikoistakin tavaraa, kuten esimerkiksi yhden savimyllyn, olemme myyneet. Välillä on itseäkin ihmetyttänyt, kun jotkut ihan kummallisetkin tavarat ovat menneet hyvällä hinnalla kaupaksi.

Ilpo Kari, tiiminvetäjä

Jyväskylän lähistöllä sijaitseva, vajaan viidentuhannen asukkaan Hankasalmen kunta, toimii suunnannäyttäjänä ympäristöasioissa niin pienille kuin isoille kunnille, kun vanhan kaluston käydessä tarpeettomaksi, tavaroiden elinkaarta saadaan pidennettyä huomattavasti myymällä ne kuluttajille Kiertonet.fi -palvelun avulla.

– Aiemmin olemme myyneet kokonaisen koulun sekä vanhan terveysaseman käyttämättömäksi jääneitä tarvikkeita, sanoo atk-asiantuntija Matti Eronen Hankasalmen kunnasta.

Nyt kunta on aktivoitunut myös tietotekniikan saralla.

– Myymme 38 kappaletta vanhaksi menneitä pöytäkoneita ja läppäreita 28 kappaletta, Eronen kertoo.

SER-kierrätyksen sijaan kunta saa vanhat tietokoneet uusiokäyttöön, ja tienaa samalla kunnalle rahaa.

– Koska koneet toimivat uusiokäytössä, niitä ei tarvitse viedä romutettaviksi.

SER-kierrätys tarkoittaa kierrätystä, jossa purettavasta sähkö- ja elektroniikkalaiteromusta saadaan raaka-aineita ja materiaalia teollisuuden käyttöön.

Eronen kertoo myynnissä olevien koneiden nopeuden ja suorituskyvyn olevan riittämätön nykyisten kuntaohjelmistojen pyörittämiseen.

– Monet käyttävät konetta nettiselailuun tai pankkiasioiden hoitoon. Niihin nämä koneet riittävät hyvin, Eronen sanoo.

Hän toivoo, että heidän vanhan koneen ostava henkilö toimittaa lopuksi koneen kierrätykseen.

– Silloin koneiden loppusijoituspaikka on sama, mutta elinkaarta ollaan pidennetty huomattavasti.

Hankasalmen kunnan kokonaistavoite vanhojen koneiden myynnistä Kiertonetissä oli tuhat euroa. Tavoite ylittyi 750 eurolla, loppusumman ollessa 1750 euroa.

Hankasalmella ympäristöasioita ajatellaan kaikessa päätöksen teossa, ja Eronen rohkaiseekin muita kuntia kokeilemaan kiertotalouden hyödyntämistä kuntataloudessa.

– Kiertotalous on hyvä tapa kunnille luopua turhasta tavarasta.

Matti Eronen, asiantuntija

Kankaanpään kaupunki

Kiertonetin käyttö on yksinkertaista. Ilmoituksia on helppo laatia, ja koko myyntiprosessi on vaivaton.

Kiertonetin avulla saamme hyvät hinnat tarpeettomista tavaroista, kun myytävät tavarat ovat laajan yleisön ostettavissa. Myimme esimerkiksi syksyllä kolme käytöstä poistettua kääntöauraa, ja ennakko-odotukset hinnan suhteen ylittyivät merkittävästi.

Tavara, jonka hävittämisestä olisi kuluja, voi Kiertonetin kautta löytää uuden omistajan ja käyttötarkoituksen Toisen romu on toisen aarre -sanonta pätee hyvin. Tämä on hyvä asia myös kiertotalouden edistämisen kannalta.

Yhteistyö Kiertonetin kanssa on ollut hyvää. Saimme opastusta, kun otimme palvelun käyttöön, eikä sen jälkeen ole suuremmin ollut tarvetta yhteydenottoihin.

Kiertonet säästää työtä, kun myydyistä tavaroista ei tarvitse tehdä erillisiä myyntiluetteloita, sillä raporttitoiminnolla saadaan kooste niistä. Rahaa ei tarvitse käsitellä ollenkaan, sillä Kiertonet laskuttaa ostajaa ja tilittää saadut rahat myyjälle.

Pentti Saloniemi, tilapalvelupäällikkö, Kankaanpään kaupunki

Jätekukko Oy

Kiertonet on todella hyvä valtakunnallinen myyntikanava, joka tavoittaa paljon ihmisiä ja uudenlaisia ostajaryhmiä.

Palveluun on helppo tehdä ilmoituksia valmiille pohjalle. Ulkoasua ei tarvitse miettiä, kun järjestelmä muotoilee sen automaattisesti. Myyntihintojen hyvä taso on yllättänyt.

Olemme myyneet Kiertonetissä esimerkiksi jätteille tarkoitettuja lajittelulavoja, jotka ovat olleet meillä yli 10 vuotta käytössä ja tulleet meidän kohteissamme tiensä päähän. On hienoa, että Kiertonetin avulla ne pääsevät edelleen käyttöön eivätkä päädy esimerkiksi romuksi.

On hienoa, että Kiertonet pyrkii edistämään kiertotaloutta – se on tosi tärkeä asia meillekin ja kuuluu olennaisena osana jätealan toimintaan.

Kirsi Tikkanen, logistiikkainsinööri, Jätekukko

Jyväskylän kaupunki – Kylän Kattaus

Kiertonet on toiminut hyvin. Etukäteen ajattelin myymisen Kiertonetissä olevan vaivalloista, mutta se on ollut hyvin helppoa. Olen huomannut, että kannattaa laittaa ilmoitukseen tarkka kuvaus tavarasta, niin ostajien ei tarvitse kysellä lisätietoja.

Olemme myyneet Kiertonetissä pienkoneita ja irtaimistoa, esimerkiksi astioita, tarjottimia, vaunuja ja vihannesleikkureita. Helppouden lisäksi myös korkeaksi kivunneet myyntihinnat ovat yllättäneet. Joskus aiemmin on laitettu metallin kierrätykseen sellaista tavaraa, josta olemme saaneet Kiertonetin kautta hyviä hintoja.

Kiertonet on hyvä apu sikälikin, että varastotilaa on yhä vähemmän, joten emme voi säilöä tavaroita, joilla ei ole meillä elinkaarta. Keittiöiden takahuoneista ja nurkista pitää saada tavarat pois pyörimästä. Myös keskuskeittiöiden määrä vähenee, joten jatkossakin tulee olemaan tarvetta kaluston kierrättämiselle.

Myös Kiertonetin tavoite kiertotalouden edistämisestä on tärkeä – se on myös Jyväskylän kaupungin tavoite. Kaupunki pyrkii aktiivisesti vähentämään hävikkiä.

Hanna Lipsanen, ruokapalveluesimies

Vetelin kunta

Olemme myyneet Kiertonetissä vasta muutamia tavaroita, mutta palvelusta on tullut kyllä positiivinen kuva.

On hienoa, että Kiertonetin avulla ostajat voivat hankkia käyttökelpoista tavaraa, jolle myyjällä ei ole enää käyttöä. Tulemme jatkossakin myymään Kiertonetissä tavaroita, jotka jostain syystä ovat jääneet varastoon käyttämättömiksi.

Kiertotalouden edistäminen on tärkeä asia. Nykyisin kulutetaan liian paljon tavaraa pelkästään kuluttamisen ilosta. On tärkeää, että hyödyllinen tavara ei päädy jätteeseen vaan käyttöön.

Niina Leppävuori, ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö

Jyväskylän kaupunki

Kiertonet toimii tosi hyvin. Ilmoitusten tekeminen on helppoa ja myyntiprosessi muutenkin vaivaton. Myös Kiertonetin asiakaspalvelu on erinomaista.

Tänä vuonna olemme myyneet Kiertonetissä 30 soutuvenettä yllättävän hyvillä hinnoilla. Rannoille hylätyille veneille on löytynyt Kiertonetin avulla näppärästi uudet omistajat.

Matias Metsäpelto, katu- ja satamamestari

Viitasaaren kaupunki

Kertonet on tosi hyvä kauppapaikka, jossa on miellyttävää toimia. Järjestelmä toimii hyvin ja myynti-ilmoitusten tekeminen on helppoa. Asiakaspalvelu on loistavaa!

Arvostan suuresti Kiertonetin kiertotaloustyötä. Jos jollakin asialla maailmaa voi yrittää parantaa tai pelastaa niin juuri kiertotaloudella. Ei ole mistään näkökulmasta järkevää viedä tavaraa kaatopaikalle, jos sitä voi hyödyntää.

Olemme myyneet Kiertonetissä tavaraa, joka on ollut useita vuosia varaston nurkissa, esimerkiksi keittiökalusteita ja koneita. Samalla on siivottu tiloja ja viety jätetavaraa kaatopaikalle. Näin on saatu tilat hyötykäyttöön. Kiertonet on auttanut huomaamaan kierrättämisen tärkeyden.

Olen kertonut aktiivisesti Kiertonetin hyödyistä medioille. Suosittelen lämpimästi Kiertonetin käyttämistä esimerkiksi naapurikunnille ja kaikille julkisille toimijoille.

Jukka Hallberg, projektityöntekijä, Viitasaaren kaupunki

Mestar

Olen tyytyväinen Kiertonetissä myytyjen tuotteiden hintoihin, tavaroista saadaan markkinahinnat. Kiertonetin huutokaupoilla olemme monesta kohteesta saaneet mahdollisesti paremman hinnan verrattuna siihen, että olisimme myyneet kiinteällä hinnalla netissä. Kiertonetin avulla saadaan rahat pois pusikoista.

Kiertonetiin on hyvä ja helppoa laittaa ilmoituksia. Aiemmin järjestimme perinteisiä huutokauppoja, mutta niillä ei kovin hyvin nykyisin tavoita ihmisiä ja myös niiden järjestäminen oli aika työlästä. Kiertonetin kautta ostajia löytyy hyvin.

Antti-Jussi Tervonen, työnjohtaja, Mestar

Keuruun kaupunki

Kiertonet.fi on hyvä alusta tehdä kauppaa. Järjestelmä on helppokäyttöinen, ja myynti on helppoa. Tavarat ovat menneet hyvin kaupaksi.

Hannu Pohjonen, kiinteistöpäällikkö

Pelastusopisto

Kiertonet on toiminut erittäin hyvin, minulla on palvelusta vain positiivista sanottavaa. Poistettavan tavaran hävittäminen on Kiertonetin ansiosta äärettömän helppoa.

Lähes kaikki myyntiin laitettu tavara on mennyt hyvin kaupaksi. Poikkeuksena on meidän ajoneuvokalusto: se on niin hyväkuntoista ja hinnaltaan arvokasta, että ostajia ei kovin lyhyellä varoitusajalla löydy.

On järkevää kierrättää ja myydä kalusto eteenpäin eikä pistää sitä romutukseen – monilla meidän tavaroilla on vielä pitkästi käyttöikää jäljellä.

Tapani Saarela, kalustomestari

Pirkkalan kunta

Olen ollut tyytyväinen, että Pirkkalan kunta on ottanut Kiertonetin käyttöönsä. Kiertonet on hyvin vaivaton tapa luopua tavarasta, jota kunta ei enää tarvitse. Aiemmin poistimme tavaraa perinteisillä huutokaupoilla, joiden järjestäminen vaati paljon työtä.

Esimerkiksi rannoille hylätyt veneet ovat menneet Kiertonetissä hyvään hintaan kaupaksi. Olen ollut ihan yllättynyt, miten korkeiksi hinnat nousevat.

Näyttää siltä, että ihmiset ovat löytäneet Kiertonetin. Vaikka olemme pitäneet aika lyhyitä myyntiaikoja, tavaroille on löytynyt hyvin ostajia.

Asiakaspalveluun olen tosi tyytyväinen. Kun eräästä päättyneestä huutokaupasta ei kuulunut maksua, niin asiakaspalvelijan avulla saatiin kauppa nopeasti purettua ja tavara vaivattomasti uudestaan myyntiin.

Kiertonet on erinomainen palvelu myös isoa kuvaa, ilmastonmuutoksen torjuntaa ajatellen. On hyvä asia, että kaikki mahdollinen tavara saadaan kiertoon ja näin säästetään luontoa.


Miia Terämä, kunnanpuutarhuri

Opetustarvikkeiden ja vanhojen opetustaulujen kova kysyntä on yllättänyt. Hinnat ovat olleet hyviä, erityisesti taulujen hinnat ovat nousseet yllättävän korkealle. Ja pienelle kunnalle pienetkin tulot ovat tärkeitä.

Osa ostajista on ollut keräilijöitä, jotka ovat pitkään etsineet vaikkapa tietynlaista soitinta. Olemme myyneet myös ser-jätteeksi menossa olevaa tavaraa, jolloin olemme säästyneet kuljetuskustannuksilta.

Kiertonetistä on vain hyvää sanottavaa. Suosittelen sen käyttöä kaikille. Asiakaspalvelu toimii erinomaisesti. Sieltä on autettu välittömästi – ei ole ollut pelkkä puhelinvastaaja vastaamassa.

Kiertonetin järjestelmä on helppo- ja nopeakäyttöinen. On hienoa, että ilmoituksissa näkyy nyt maakunta. Tämä poistaa ongelman, että meidät sekoitettaisiin esimerkiksi Lapinjärveen kuten on joskus tapahtunut.

Tuomo Lyytikäinen, kiinteistöhoidon esimies

Kokkolan kaupunki

Kokkolan kaupunki on myynyt paljon tavaraa Kiertonetissä. Olen tyytyväinen palveluun ja sen helppouteen. Kun tekee ilmoituksen, niin kaikki käy sen jälkeen melkein puoliautomaattisesti.

Juha Annala, työnjohtaja

Salon kaupunki

Kiertonetin toimintamalli sopii hyvin kuntasektorille ylimääräisen tavaran poistamiseen helpolla tavalla.

Kaisa Kaivonen, hankintasuunnittelija

Kysynnän maatieteellinen laajuus yllätti. Tähän saakka olemme järjestäneet perinteisiä vasarahuutokauppoja ja kysyntä on ollut maakunnallista. Kiertonetin kautta kysyntä on ollut valtakunnallista ja jopa yli. Ostajia on ollut Oulusta Viroon asti.

Ilmoitusten näkyvyys on yllättävän hyvä ja myytyjen kohteiden keskihinta odottamattoman korkea. Itse myyntiprosessi toimii hienosti.

Jari Pöyhönen, opetusalapäällikkö

Kiertonet on oikea kanava vaativienkin kohteiden myyntiin.

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Kiertonetin kanssa.

Markku Kaivola, lehtori

Lähes kaikki tavara on mennyt kaupaksi esimerkiksi päiväkodin kalusteita, ulkovalaisimia, rst-kalusteita, pukukaappeja, astianpesulinjastoja.

Meillä on nyt myyty tavaraa noin 11 kuukautta ja myyntituloja on kertynyt noin 38000 euroa. Vaikka yksittäisen tavaran myyntisumma tuntuu pieneltä, niin vuoden mittaan siitä kertyy iso summa.

Itse teen tätä sivutöinä mutta tästä vuoden mittaan jo saisi yhden ihmisen palkkatulot lähes maksettua. Ilmoituksia on helppo nettiin laittaa ja itse käytän paljon valmiita ilmoituspohjia hyväksi.

Juha-Pekka Silvonen, palveluesimies, Kaupunkiympäristön toimiala: Tilapalvelut

Referenssejä

Volvo L70 G

Myyntihinta
110 000 €

Myyjä

Verkkoelementtejä

Myyntihinta
820 €

Myyjä

Volvo L 70D-4X4/284 kauhakuormaaja + lisälaitteet

Myyntihinta
84 000 €

Tavoitehinta
33 000 €

Myyjä

Festivo-astiasto

Myyntihinta
1 210 €

Myyjä

iMac 27” (Mid 2011)

Myyntihinta
550 €

Tavoitehinta
40 €

Myyjä

Lukkotikki-/suoraommelkone Brother

Myyntihinta
800 €

Myyjä

MB Sprinter Ambulanssi (OUO-229)

Myyntihinta
15 500 €

Tavoitehinta
13 000 €

Myyjä

Sähköpöytä

Myyntihinta
295 €

Tavoitehinta
5 €

Myyjä

Vesileikkauslaitteisto Muototerä Oy

Myyntihinta
75 000 €

Myyjä

Volvo FM imulakaisuauto + talvivarusteet

Myyntihinta
75 000 €

Tavoitehinta
35 000 €

Myyjä