Miksi ostaa Kiertonetistä?

Kiertonet tarjoaa ostajille kanavan, josta voi hankkia huutokaupalla julkisten organisaatioiden poistamaa omaisuutta resurssiviisaasti ja helposti, luontoa säästäen. Toiselle turha on toisella tarpeellinen – ostaja voi tehdä mitä erilaisimpia löytöjä.

Huutokauppoihin voi osallistua vaikkapa omalta kotisohvalta, ei tarvitse ajaa esimerkiksi kunnan tai kaupungin varikolle perinteiseen huutokauppaan.

Kustannuksia säästyy, kun tavara siirtyy huutokaupan jälkeen suoraan myyjältä ostajalle ilman ylimääräisiä välivarastointeja tai kuljetuksia.

Kiertonetin avulla käytetty omaisuus saa uuden elämän ja ympäristökuormitus pienenee. Käytössämme on Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen meille toteuttama Kiertotalouslaskenta, joka kertoo irtaimiston uudelleenkäytöstä syntyvän luonnonvarasäästön kunkin tuotteen yhteydessä.

Ostajina Kiertonetissä voivat toimia niin yksityiset, yritykset kuin julkiset toimijatkin.

Kiertonet.fi-palvelun tarjoaa Kiertoa Oy, joka on kiertotalouden, julkisten hankintojen ja kilpailutusten asiantuntija. Kiertoa Oy auttaa käyttämään yhteisiä varoja vastuullisesti, ympäristöä suojellen ja kasvua vahvistaen.

Näin ostat Kiertonetistä

Luo käyttäjätunnus

1 Luo käyttäjätunnus

Klikkaa sivun oikeasta ylänurkasta painiketta Kirjaudu. Paina kohtaa Rekisteröidy https://kiertonet.fi/rekisteroidy/kayttaja ja täytä tiedot.

Aktivoi ja vahvista tili

2 Aktivoi ja vahvista tili

Klikkaa aktivointilinkkiä, jonka olet saanut sähköpostiisi, sekä vahvista puhelinnumerosi syöttämällä tekstiviestillä lähetetty aktivointikoodi sille tarkoitettuun kenttään. Huomioithan, että käytämme ostajien tunnistamisessa vahvaa tunnistautumista. Tämä tarkoittaa, että ennen kuin voit huutaa Kiertonetissä, sinun tulee vahvistaa käyttäjätilisi omien pankkitunnusten avulla. Tilin vahvistus.

Tee tarjous

3 Tee tarjous

Tee vähintään minimikorotuksen suuruinen tarjous haluamastasi huutokauppakohteesta. Voit myös huutaa korotusautomaatilla, jonka saat käyttöösi maksullisen Kiertonet Premium -lisäpalvelun myötä.

Seuraa huutokauppasivua

4 Seuraa huutokauppasivua

Kun olet tehnyt huudon, seuraa kyseisen kohteen tilannetta Tarjoukset-välilehdeltä tai Tarjoushistoria-sivulta. Myös Päättyvät-sivulta voi seurata useampien päättyvien kohteiden tilannetta. Kyseiset sivut päivittyvät minuutin välein automaattisesti.

Kun voitat huutokaupan

5 Kun voitat huutokaupan

Kun myyjä on hyväksynyt kaupan, löydät maksulinkin Tarjoushistoria-sivulta. Myyjä hyväksyy tai hylkää kaupan yleensä kahden päivän sisällä.

Maksaminen

6 Maksaminen

Maksulinkin kautta pääset maksamaan huutokaupan verkkopankissa. Mikäli maksaminen verkkopankin kautta on jostain syystä sinulle mahdotonta, voit muuttaa maksutavan laskuksi. Tällöin maksun kirjautumiseen menee yleensä 2-3 arkipäivää, etkä pääse noutamaan kohdetta ennen sitä.

Noutaminen

7 Noutaminen

Kun olet saanut sähköpostiisi vahvistuksen maksun kirjautumisesta, ota yhteys myyjän yhteyshenkilöön ja sovi kohteen noudosta. Mikäli et saa vahvistusta sähköpostiisi, tarkista roskaposti.

Usein kysytyt kysymykset

Olen unohtanut salasanani. Mitä teen?

Palauta salasanasi täältä. Saat sähköpostiisi palautuslinkin, joka on voimassa 60 minuuttia. Linkin kautta pääset asettamaan uuden salasanan.

Miten voin osallistua huutokauppaan?

Luo ensin käyttäjätili ja vahvista se. Kun olet kirjautunut sisään, voit osallistua huutokauppaan tekemällä tarjouksen. Uuden tarjouksen tulee olla vähintään minimikorotuksen verran suurempi kuin aiemmin jätetty korkein tarjous.

Voinko perua huudon eli tekemäni tarjouksen?

Tarjous on aina sitova. Tehtyä tarjousta ei ole mahdollista perua.

Minulla tuli näppäilyvirhe ja tein vahingossa aivan liian suuren tarjouksen. Mitä voin tehdä?

Ole tarkkana tarjousta tehdessäsi. Tarjous täytyy vielä erikseen vahvistaa klikkaamalla ”Jätä sitova tarjous”. Mikäli tekemäsi tarjous on yli viisi kertaa suurempi kuin vaadittava minimikorotus, järjestelmä kysyy sinulta vielä kerran ”oletko varma”. Tehty tarjous on aina sitova.

Tuleeko myyntihinnan päälle lisäkuluja?

Ei tule. Korkein tarjous on aina se hinta, jonka ostaja kohteesta maksaa.

Asun ulkomailla. Voinko osallistua huutokauppaan?

Kyllä voit. Selvitä etukäteen tavaran noutamiseen liittyvät järjestelyt.

Mistä tiedän, olenko voittanut huutokaupan?

Kun huutokauppa on päättynyt saavat sekä myyjä että korkeimman tarjouksen tehnyt ostaja siitä sähköpostilla tiedon. Huutokaupan tilana näkyy ”Käsittelyssä”.

Mistä tiedän, onko myyjä hyväksynyt korkeimman tarjouksen?

Kun myyjä hyväksyy tai hylkää korkeimman tarjouksen, saat siitä sähköpostilla tiedon. Kun tarjous on hyväksytty, näkyy Kiertonetin sivun yläreunassa ”Odottaa maksua” -linkki. Löydät hyväksytyt tarjoukset Tarjoushistoria-sivun Päättyneet-välilehdeltä.

Miten toimin, kun huutokauppa on hyväksytty?

Maksa huutokauppa välittömästi ja ole sitten heti yhteydessä myyjään sopiaksesi kohteen noudosta.

Maksaminen

Kuinka pääsen maksamaan?

Kun kirjaudut Kiertonetiin, näkyy sivun yläreunassa ”Odottaa maksua” -linkki, jota klikkaamalla pääset suoraan Tarjoushistoria-sivun Päättyneet-välilehdelle. ”Maksa”-linkistä pääset maksamaan huutamasi kohteen verkkopankissa.

Suosittelemme ensisijaisesti maksamista ”Maksa”-linkin kautta, mutta mikäli se on jostain syystä sinulle mahdotonta, voit muuttaa maksutavan laskuksi ”Muuta maksutapa laskuksi”-linkistä, joka löytyy sivun alaosasta. Ota huomioon, että maksun kirjautumiseen menee tällöin 2-3 pankkipäivää, etkä pääse noutamaan kohdetta ennen sitä. Laskuksi muutettua maksutapaa ei pääse enää vaihtamaan takaisin.

Jokainen huutokauppa täytyy maksaa omalla laskullaan ja viitenumerollaan erikseen. Kauppasummia ei saa yhdistää.

Voinko maksaa luotolla?

Luottokortit ja osamaksut eivät ole mahdollisia.

Mistä löydän kuitin maksustani?

Kuitit maksetuista huutokaupoista löytyvät Tarjoushistoria-sivun Päättyneet-välilehdeltä.

Osa kauppasummasta tulee rahoitusyhtiöltä. Miten toimin?

Ota yhteyttä Kiertonetin asiakaspalveluun.

Miten saan muutettua laskun tietoja?

Mikäli haluat muutoksia laskun tietoihin, ole yhteydessä Kiertonetin asiakaspalveluun. Muutosten tekemisestä veloitetaan 24,80 e (sis. alv 24%).

Miten saan muutettua laskun yritykseni nimiin?

Yrityksen tiedot kannattaa lisätä käyttäjätietoihin heti rekisteröityessä tai viimeistään ennen kuin tekee tarjouksia kohteista, jotka haluaa yrityksen nimiin. Mikäli haluat muutoksia laskun tietoihin, ole yhteydessä Kiertonetin asiakaspalveluun. Muutosten tekemisestä veloitetaan 24,80 e (sis. alv 24%).

Tavaran noutaminen

Milloin voin noutaa huutamani tuotteen?

Sovi noudosta myyjän edustajan kanssa. Myyjän yhteystiedot löytyvät huutokauppailmoituksesta sekä kuitista.

Mistä voin noutaa huutamani tuotteen?

Nouda tuote huutokauppailmoituksessa kerrotusta tai myyjän ilmoittamasta noutopaikasta myyjän kanssa sopimanasi aikana.

Voinko saada huutamani tavaran postitse?

Et. Myyjällä ei ole velvollisuutta pakata tai lähettää huudettuja kohteita. Ostaja noutaa aina voittamansa huutokauppakohteet. Voit halutessasi liittyä ”Kiertonet ostokset kotiin” -Facebook-ryhmään, jossa voit sopia mahdollisista yhteiskuljetuksista muiden huutajien kanssa.

Kiertonet Premium

Mikä on Kiertonet Premium -jäsenyys?

Kiertonet Premium on Kiertonetin maksullinen lisäpalvelu, jolla saat käyttöösi hakuvahdin ja korotusautomaatin. Voit ostaa Premium-jäsenyyteesi lisää aikaa kuukaudeksi kerrallaan jo etukäteen, vaikka se olisi vielä voimassa. Näin varmistat, ettei jäsenyytesi katkea. Premium-käyttäjät saavat käyttöönsä aina uusimmat lisäominaisuudet ensimmäisenä.

Kuinka korotusautomaatti toimii?

Korotusautomaatilla voit määritellä etukäteen korkeimman hinnan, jonka olet valmis kohteesta maksamaan. Automaatti hoitaa korotuksen puolestasi, jos joku muu ylittää tekemäsi tarjouksen. Mikäli asettamasi korkein hinta ylittyy, saat siitä ilmoituksen sähköpostilla.

Ylittääkseen korotusautomaattiin asetetun korkeimman tarjouksen, on toisen huutajan huudettava vähintään minimikorotuksen verran enemmän.

Esimerkki
Korotusautomaatin maksimisummaksi on asetettu 150€. Jos toinen huutaja tarjoaa 140€, voittaa korotusautomaatin 150€ tarjous (vaikka minimikorotus on 15€), koska se on asetettu aiemmin. Tämän jälkeen toisella huutajalla on mahdollisuus tarjota 165€.

Jos kaksi korotusautomaattia kilpailee keskenään samalla maksimisummalla, aiemmin asetettu korotusautomaatti voittaa. Myös siinä tapauksessa, että uudemman korotusautomaatin summa on suurempi kuin vanhemman, mutta uudemmalla automaatilla ei ole varaa korottaa vanhemman yli minimikorotuksen verran.

Korotusautomaatin voi myös asettaa oman tavallisen huudon tai oman aikaisemman korotusautomaatin päälle. Korotusautomaatin voi myös nollata "nollaa" napista.