Punaisesta paloautosta tuli hopeinen pesuauto

Julkaistu: 22.08.2019

Maaliskuussa 2017 kiinteistöpalvelu Siiki Oy teki hyvät kaupat. Yritys osti Kiertonetistä edullisesti Pirkanmaan pelastuslaitoksen paloauton, jolle oli kertynyt kilometrejä vasta 26 000. Ostohinta oli 15 000 euroa.

– Saatiin vähän ajettu ja näihin hommiin hyvin sopiva auto sopivalla hinnalla, työnjohtaja Jussi Viikki Siikiltä kertoo.

Talkkarihommissa

Nykyisin Scania P 93 ML -säiliöauto palvelee Siikin pesuautona Tampereella.

– Se on aika pienikokonen auto ja sopii hyvin piha- ja katualueiden pesuun, talkkarihommiin. Sulan maan aikana, keväästä syksyyn, sitä käytetään hyvinkin paljon. Sillä pestään esimerkiksi kerrostalojen ja liiketalojen pihoja, Viikki sanoo.

Matkan varrella paloautonpunainen Scania on muuttunut hopeanväriseksi.

– Maalauksen lisäksi joitakin muitakin muutoksia autoon on tehty. Esimerkiksi vesipumput uusittiin.

Paloautot palvelevat hyvin

Jussi Viikillä on takanaan pitkä työura Siiki Oy:ssä, joka huolehtii tällä hetkellä noin 350 kiinteistön hoidosta Tampereella.

– Olen toiminut Siikillä jo kymmeniä vuosia eri tehtävissä. Yhteensä meillä on viitisenkymmentä työntekijää. Teemme kiinteistöalan hommia laidasta laitaan, Viikki kuvaa.

Kaiken kaikkiaan Siikillä on käytössään kymmenkunta vanhaa paloautoa.

– Hyödynnämme mielellämme käytettyjä paloautoja. On huomattavasti edullisempaa käyttää niitä kuin ostaa kuorma-autoja ja rakentaa niistä pesuautoja, Viikki sanoo.

Kierrätys kunniassa

Hän pitää ylipäätään tärkeänä, että käytettyjä tavaroita ja koneita kierrätetään.

– Pikku kunnostus päälle niin hyvä tulee.

Viikki tykkää kunnostaa vapaa-ajallaan vanhoja mopoja ja etsii niihin varaosia netistä. Kiertonetin valikoimakin kiinnostaa.

– Käyn useasti teidän sivuilla katselemassa, löytyisikö kiinnostavaa ostettavaa, hän sanoo ja kertoo pitävänsä kiertotalouden edistämistä tärkeänä asiana.

Tältä Scania P 93 ML näytti maaliskuussa 2017, jolloin se siirtyi Siiki Oy:n omistukseen.

Teksti: Hanna Kallunki

Pesuauton kuva: Saku Rantatalo