Sitra: Kiertotalous osaksi yritysten laatujohtamismallia

Julkaistu: 19.06.2019

Sitra on julkaissut Kiertotalouden kiinnostavimmat -listausta lokakuusta 2016 alkaen. Se on tarjonnut tapausesimerkkien kautta tietoa kiertotalousliiketoiminnasta.

Listaus on yksi Sitran verkkosivuston vierailluimmista osioista, joka on hyödyttänyt monenlaisia toimijoita.

– Listan inspiroimana Suomen laatukeskus on lähdössä kehittämään systemaattista arviointia ja kriteerejä kiertotalouden sisällyttämiseksi osaksi yritysten laatujohtamismallia (EFQM), kertoo kiertotalouden asiantuntija Heikki Sorasahi Sitralta.

Vinkkejä koulutukseen ja medialle

Listausta on käytetty kiertotalousalan koulutuksessa, ja sen avulla on kehitetty muun muassa Circula-niminen kiertotalous- ja yrittäjyyspeli.

Esimerkiksi median on ollut helppo etsiä listalta esimerkkejä erilaisista kiertotalousratkaisuista.

– Rahoitusalan toimijoille listaus on tarjonnut näkymää potentiaalisista sijoituskohteista, kertoo kiertotalouden asiantuntija Heikki Sorasahi Sitralta.

Säästöjä ja tuotteille pidempi elinkaari

Kiertonet valittiin toukokuussa tehdyn päivityksen myötä mukaan listaukseen. Sorasahi pitää arvokkaana sitä, että Kiertonet yhdistää ympäristöystävällisyyden ja taloushyödyt.

– Mielenkiintoista, kun on olemassa erityisesti julkiselle sektorille suunnattu palvelu, joka mahdollistaa tarpeettomaksi jääneen omaisuuden myymisen ja näin ollen tuotteiden elinkaarien pidentämistä, ja toisaalta säästöjä kuntakentälle, Sorasahi kommentoi.

Kuvituskuva: Pixabay.com

Lue myös:

Kiertonet mukaan Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listaukseen