Kiertonet mukaan Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listaukseen

Julkaistu: 16.05.2019

Sitra julkaisi tänään päivitetyn listauksen yritysten kiinnostavimmista kiertotalousratkaisuista. Kiertonet on mukana listauksessa.

Päivityksen myötä Kiertotalouden kiinnostavimmat -yrityslistauksessa on nyt ratkaisumalleja 124 yritykseltä. Määrä on noussut huimasti ensimmäisestä, lokakuussa 2016 julkaistusta listauksesta: tuolloin listalla oli mukana 19 yritystä.

Hyötyä sekä myyjälle että ostajalle

Kiertonetin hyötyjä valotetaan Sitran listaustekstissä monipuolisesti.

– Julkisen sektorin toimijat saavat ratkaisun avulla omaisuudelle sen arvoa vastaavan hinnan nopeasti, pienillä myyntikustannuksilla ja ilman ylimääräistä varastoimista, artikkelissa todetaan.

Esille tuodaan myös se, että myynti Kiertonetissä on asiakkaalle riskitöntä, eikä asiakkaan tarvitse olla myynnin ammattilainen.

Ostajienkin näkökulma on tekstissä esillä.

– Loppukäyttäjälle kauppapaikan etuna on löytää käytettyjä tavaroita helposti ja ekologisesti, Sitran artikkelissa kerrotaan.

Inspiraatiota kiertotalouden hyväksi

Kyseisellä listauksellaan Sitra haluaa esitellä Suomen inspiroivimmat kiertotalouden yritysesimerkit ja innostaa näin kaikkia suomalaisia yrityksiä edistämään kiertotaloutta.

Sitran mukaan kiertotalous tarjoaa yhden merkittävän keinon hiilijalanjäljen pienentämiseen. Se sisältää myös yritysten kannalta suuren taloudellisen potentiaalin.

Tutustu Kiertonetin kuvaukseen Sitran sivuilla.

Päivitetyn Kiertotalouden kiinnostavimmat -listauksen löydät kokonaan täältä.

Kuva: Topias Dean / Sitra