Viranhaltijasta käytetyn omaisuuden kierrättäjäksi koko suomalaisen julkisen sektorin hyväksi

Julkisen sektorin vahva, lähes 10 vuoden työkokemus uusiokäyttöön

Ensimmäiset ideat Kiertonet.fi palvelun syntymiseen ja kehittämiseen liittyvät vuosien taakse. Vuosien työkokemus ja tietotaito hallintopäällikkönä kunnallisessa jätehuollossa avasi silmät kiertotalouden mahdollisuuksille.

Työskennellessäni myöhemmin hankintapäällikkönä, minua alkoi viranhaltijana vaivata ajatus käytetyn omaisuuden tavaravirrasta. Osa näistä tavaravirroista, kuten tyypillisesti toimistokalusteet, päätyivät jopa kaatopaikalle. Hyvin yleistä myös oli, että kun uutta ostettiin vanhojen tilalle, niin osa koneista, laitteista, autoista jne. meni vaihdossa alhaiseen, lähes nimelliseen hintaan, toiset huutokaupattiin perinteiseen tyyliin.

Huutokauppa realisoinnin välineenä kiehtoi. Mutta se valtava työ ja järjestely käytöstä poistettujen toimistopöytien, tuolien, vanhojen autojen, koneiden ja laitteiden tähden – olisiko tämä kaikki sen arvoista? Mitä jäisi viivan alle?

Asiaa pohdittuani, minua jäi väistämättä vaivaamaan kysymys, löytävätkö oikeat ostajat huutokauppapaikalle, huomaavatko he lehti-ilmoituksen ja vaivautuisivatko paikalle? Ehkä, mutta vain pieni osa. Miksi tätä kaikkea ei voisi viedä nettiin, kaikkien kaupunkilaisten ja kuntalaisten nähtäväksi ja huudettavaksi ympäri Suomen – tarvittaessa myös ulkomailta asti? Tein selvitystä. Tällaista vaihtoehtoa ei ollut tarjolla, kauppapaikkaa vain julkiselle tavaralle - kanavaa, jossa myyjinä ovat vain julkisen sektorin toimijat.

Tartuin tuumasta toimeen keväällä 2015 ja tuloksena syntyi Kiertonet.fi. Tämä julkisen tavaran kauppapaikka avattiin elokuun viimeinen päivä 2015. Julkinen tavara – mitä se siis on? Sillä ei ollut määritelmää, mutta nyt on: Julkinen tavara on verovaroin hankittua omaisuutta!

Kiertonetin avulla teemme yhdessä koko julkisen sektorin kanssa jotain aivan uutta. Vauhditamme nimenomaan julkisen sektorin kautta positiivista kiertotalouden kehitystä, kaikille avoimesti, läpinäkyvästi ja vieläpä helposti nykyaikaisen tekniikan keinoin!

Kiertotalous on tänä päivänä monien huulilla ja sen mahdollisuudet ovat valtaisat, tehdään yhdessä Kiertonetin kautta oma osamme kiertotalouden vauhdittamisessa!

Kiertonettiä voi käyttää ja hallita millä tahansa päätelaitteella, käyttöjärjestelmästä riippumatta Internetin yli, vaikkapa juhannuksena mökkilaiturin päästä omalla älypuhelimella!

Tunnen ja tiedostan julkisen sektorin viranhaltijataustastani johtuen julkisen hallinnon prosessit ja toimintatavat. Haluan auttaa kaupunkianne, kuntaanne, kuntayhtymäänne, juuri teidän organisaatiotanne käytetyn omaisuuden realisoinnissa Kiertonet.fi -palvelumme kautta.

Kymmenittäin kuntia sekä muita organisaatioita kuten pelastuslaitoksia, kuntayhtymiä ja valtion virastoja eri puolilta Suomea on jo myynyt omaisuuttaan Julkisen tavaran kauppapaikassa - Kiertonetissä.

Ota yhteyttä, 050 540 1609 jo tänään, niin käydään läpi teidän tarina ja se, miten pääsette mukaan osaksi Kiertonetin tarinaa! Pääsette halutessanne aloittamaan myynnin jo tänään. Haluamme palvella koko julkista sektoria!

Pekka Kallunki
Toimitusjohtaja, KTM
Kiertoa Oy / Kiertonet.fi


Suosikit

Paina -nappia ilmoituksen yhteydessä.