Laihian kunta
Kiertonetissä jo vuodesta 2017


Unelmista nuukailematta

Laihia on kehittyvä ja elinvoimainen maaseutukunta, joka sijaitsee Pohjanmaalla, Vaasan välittömässä läheisyydessä. Erinomainen sijainti Vaasan kupeessa, alueen kasvava elinkeinotoiminta sekä erinomaiset liikenneyhteydet tekevät Laihiasta vireän ja asukasluvultaan jatkuvasti kasvavan kunnan.

Laihia on viisaan euron kunta, jossa panostetaan järkevään taloudenpitoon ja peruspalveluihin. Yritystoiminta on vilkasta ja elinvoimaista. Kunnassa toimii useita eri teollisuudenalojen yrityksiä, jotka työllistävät merkittävän määrän henkilöitä. Laihia on myös tunnettu ystävällisistä ja palveluhaluisista pienyrittäjistään, joiden asiakkaiksi tullaan kauempaakin.

Vapaa-ajanviettoon kunnassa on tarjolla monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, hyviä liikuntapaikkoja ja vireää yhdistys- ja järjestötoimintaa.


Nuukuus

Kun nuukuus tarkoittaa järkeviä toimintapoja, kestävää kehitystä ja kuntalaisten eduista huolehtimista - silloin Laihialla ollaan nuukia.


Mistä Laihian nuukuusmaine on saanut alkunsa?

Varmaa tietoahan ei tästä ole, mutta ainakin seuraavaa tarinaa kerrotaan:

Asiasta voidaan olla montaa mieltä, mutta yksi perimätieto kertoo maineen saaneen alkunsa 1850-60-luvun nälkävuosina.

Pitäjät olivat köyhtyneet ja kylästä toiseen alkoi kulkea kerjäläisiä. Kun kerjäläiset tulivat Laihialle ja pyysivät taloista ruokaa, niin heille sanottiin: ”Painukaa tiähennä, me hoiramma omat köyhämmä”, eikä tietenkään annettu mitään.

Ne kulkijat, jotka selvisivät hengissä Laihian ohi, kertoivat kaikille, että laihialaiset ovat niin nuukia, etteivät anna mitään, vaikka nälkään kuolisit.

Tuntuu loogiselta, että nämä tapahtumat olisivat luoneet pohjan tälle pilkkaperinteelle, joka suunnattiin vain laihialaisiin.

Tiedätkö sinä jonkun toisen version. Kerro se meille sähköpostilla.

http://www.laihia.fi

57
Myytyä kohdetta

95 %
Hyväksymisprosentti