Vuoden kiertotalouskuntaa etsitään kilpailulla

Julkaistu: 08.05.2019

Kuntaliitto, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Sitra haastavat kaikki Suomen kunnat kisaamaan vuoden kiertotalouskunnan tittelistä, Syken artikkelissa kerrotaan.

"Toivomme kilpailun innostavan paikallisiin kiertotaloustekoihin ja tuovan esille eri puolilla Suomea tehtyjä inspiroivia tekoja, joista myös muut kunnat voivat ottaa mallia", Sitran asiantuntija Laura Järvinen toteaa artikkelissa.

Tukea resurssitehokkuuteen

Kilpailussa arvioidaan kuntien sitoutumista kiertotalouteen useasta näkökulmasta, muun muassa talouden, ympäristön ja hyvinvoinnin kannalta. Lisäksi arvioidaan kiertotaloustoimien vaikuttavuutta, monistettavuutta ja innovatiivisuutta.

”Kaikilla kunnan toimialoilla tehdään päätöksiä, joilla on suoria tai epäsuoria vaikutuksia luonnonvarojen käyttöön ja ilmastopäästöihin. Haluamme Kuntaliitossa tukea kuntia resurssitehokkaiden ja energiaa säästävien palveluiden tuottamisessa ja kehittämisessä", kertoo Kuntaliiton ympäristöpäällikkö Miira Riipinen Syken artikkelissa.

Voittajalle viestintäsparrausta

Kilpailuun voi osallistua 2.5.–14.6.2019. Kilpailun voittaja julkistetaan 12.9.2019 Kuntamarkkinoilla Helsingissä.

Voittajakunta saa palkinnoksi viestinnällistä sparrausta alan ammattilaisilta. Sparrauksen avulla kunta voi lisätä houkuttelevuuttaan kiertotalouden edelläkävijänä.

Kilpailu on jatkoa Sitran aloittamalle Kuntien kiinnostavimmat kiertotalousteot -listalle ja on yksi Suomen kiertotalouden tiekartan toimenpiteistä.

Lisää tietoa kilpailusta löydät täältä.

Lähde ja kuva: Syke.fi