Savon koulutuskuntayhtymän kokemuksia Kiertonetistä

Julkaistu: 17.01.2020

Katso puolueeton kokemusvideo Kiertonetin ja Savon koulutuskuntayhtymän yhteistyöstä. Trustmary / Kokemuksia.fi haastatteli hankintasuunnittelija Jouni Vehviläistä."Minusta palvelu on ainakin ollut hyvä. Siellä on helppo ilmoittaa ja helppo myös niitä ostaa. Olen itse henkilökohtaisesti ostanut yhden työtuolin. Tiesin jostain syystä, että se oli hyvä. Omaa tuoliani en kylläkään ostanut.


Savon koulutuskuntayhtymä on 16 pohjois-savolaisen kunnan omistama yhteisö, joka ylläpitää Savon ammattiopistoa ja Varkauden lukiota. Olemme myyneet Kiertonetissä kaikkea aina hakkuupäästä kuorma-autoihin ja traktoreihin, ihan naulakosta lähtien kaikkea mahdollista.


Siellä voi olla tietysti käytöstä poistettua vanhentuvaa tavaraa tai vanhentuneita koneita. Meillä on hirmu iso kiinteistö, joka menee käytännössä purkuun tällä tontilla. Päätimme palkata määräaikaisen kiertotalouskoordinaattorin tekemään tätä päätyökseen. Hän suunnittelee sen kierrätyksen, että menevätkö tavarat kiertoon, myyntiin Kiertonettiin vai sitten tuleviin, uusiin toimitiloihimme.


Palvelu oli helppo ottaa käyttöön. Kysyin asiakaspalvelusta tietysti muutamia neuvoja, mitä kannattaa ottaa huomioon. Sieltä tuli sähköpostilla paljon vinkkejä. Homma saatiin ihan hyvin alkuun. Teemme itse kaikki valokuvaukset ja tekstit ilmoituksia varten. Ilmoitus julkaistaan ja sitten annetaan niin sanotusti markkinan tehdä tehtävänsä. Katsotaan, mihin se nousee. Tavaran kierto on ollut suht nopeaa. Kauppa on käynyt suhteellisen lyhyellä, parinkin viikon myyntiajalla. Hintataso on pysynyt kohtuullisena.


Sanotaan näin, että nyt meillä on kaikki myytävä tavara yhdessä ja samassa kanavassa. Pääsemme jollain tavalla kärryille itsekin myyjänä siitä, mitä meillä on myynnissä ja missä sitä on. Mielestäni tämä on ainakin meille hyvin onnistunut myyntikanava. Olemme tyytyväisiä."