Possut ja peurat on helppo leikata Kiertonetistä ostetulla pöydällä

Julkaistu: 16.07.2019

Vehmaalainen Janne Lehtinen tekee erilaisia lihankäsittelyyn liittyviä töitä: grillauskeikkoja, savustusta, lihanleikkausta. Tässä kuvassa leikataan peuranlihaa. Leikkuupöytä on löytö Kiertonetistä.

– Olen perustanut juuri oman toiminimen, Lukaalin Savupajan. Erikoisuutena pystyn grillaamaan kokonaisia sikoja rakentamallani grillillä. Olen jo saanut muutamat burgeribuffat pyörimään, Lehtinen kertoo.

Hän on hankkinut Kiertonetistä leikkuupöydän lisäksi muutakin kalustoa edullisesti ja on tyytyväinen, että Kiertonetin avulla yritystoiminnan on voinut käynnistää pienellä budjetilla.

– Liiketoimintani on niin pientä, ettei olisi varaa ostella uusia tarvikkeita. Uutena tuhansia euroja maksavat laitteet olisivat muutoin aivan liian kalliita hankintoja, hän toteaa.

Lehtinen on ostanut Kiertonetistä muun muassa tiskikoneen, kylmäkaapin ja erilaisia keittiön pientavaroita.

– Hankitut laitteet ovat juuri sellaisia, mitkä sopivat toimintaani, hintataso on edullinen ja pääsääntöisesti ne ovat hyvin pidettyjä aiempien omistajien toimesta.

Lukaalin Savupajan isäntä arvostaa sitä, että Kiertonet edistää kiertotaloutta.

– Onneksi Kiertonet on olemassa ja sen avulla myös pienemmillä tahoilla on mahdollisuus päästä käsiksi toisten romuihin – jotka oikeasti ovat toisten aarteita. Ainakin omalla kohdalla, Lehtinen sanoo.