Kiertonetin kävijämäärät nousussa – täsmennetyt myyntiehdot astuvat voimaan toukokuun alusta, täsmennyksiä 8.5.2020

Julkaistu: 30.04.2020

Kiertonetissä ollaan positiivisesti yllättyneitä, miten monet yritykset ovat halunneet aloittaa käytetyn omaisuuden myynnin poikkeusolojen aikana. Yritysten myyntien myötä sivuston kävijämäärät ovat nousseet yli 20%, ja ennätysmäärä uusia kävijöitä on rekisteröitynyt ostajiksi.

Palveluntarjoajana Kiertonet haluaa jatkossakin pitää kiinni kestävän kulutuksen arvoista sekä kiertotalouden periaatteesta ja täsmentää sen vuoksi myyntiehtoja myös yritysten osalta. Käyttäjiltä on tullut runsaasti palautetta uuden tuontitavaran myynnistä. Palautteen ja yrityksen periaatteiden perusteella Kiertonet rajaa 1.5.2020 alkaen lähtökohtaisesti uuden tavaran myynnin pois. Tuontitavaralle on olemassa jo ennestään hyviä myyntikanavia.

"Kiertonet ei ole yritysten markkinointi- tai hinnannostatuskanava, vaan huutokauppa-alusta sellaiselle tavaralle, josta on lähtökohtaisesti tarkoitus päästä eroon itselle tarpeettomana”, painottaa Kiertonetin Teemu Kunto.

Kiertonetissä siis myydään jatkossakin ensisijaisesti julkisen sektorin käytöstä poistuvaa omaisuutta. Nyt poikkeusolojen ajan myynti on mahdollistettu myös yrityksille.

Kiertonet pyrkii kehittämään sivustoaan koko ajan, parhaan mahdollisen myyntikokemuksen takaamiseksi sekä myyjille että ostajille. Nyt esimerkiksi jokaiselta kategoria- sekä uudet- ja päättyneet-sivuilta löytyy valitsin, jolla voi halutessaan rajata haluaako selata vain julkisen sektorin tai yritysten huutokauppoja vai kaikkia yhdessä.

"Kiertonetille on ollut alusta asti tärkeintä edistää kiertotaloutta ja antaa nimenomaan julkiselle sektorille myyntikanava, jossa tarpeettomasta omaisuudesta on helppo päästä eroon ja löytää sille uusia käyttäjiä", kertoo toimitusjohtaja Pekka Kallunki Kiertonetistä.


Kiertoa Oy tarkentaa 8.5.2020 alkaen myyntiin tulevan tavaran osalta ehtoja seuraavasti: Kiertonet.fi palveluun EI oteta myyntiin uutta tavaraa kuin aivan poikkeustapauksessa, erittäin perustellusta syystä. Kiertonet varaa oikeuden poistaa myyjän myyntiin tulevan tavaran, mikäli se ei ole kiertotalousperiaatteiden mukaista tai on muuten vastoin Kiertonetin toimintatapaa. Mikäli myyjän Kiertonettiin myyntiin laittama tavara on lähtökohtaisesti kuluttajille suunnattua pientä, niin sanottua kirpputori ja market -tavaraa tai vastaavaa, ja/tai jota kyseinen myyjä myy jo toisessa markkinapaikassa, esim. jollakin nettisivustolla, on Kiertoa Oy:llä oikeus poistaa ne myynnistä välittömästi Kiertonetin sivustolta ilman erillistä ilmoitusta. Edellä mainitulle tavaralle on olemassa jo ennestään hyviä myyntikanavia ja nettialustoja - ne eivät ole Kiertonetin sivustolle sopivaa tavaraa linjaa Kiertonettiä ylläpitävän Kiertoa Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kallunki.