Helsinki luopuu tuhansista toimistokalusteista Kiertonetissä – ”Kaikille jotakin”

Julkaistu: 17.08.2020

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala ja kiertotalouteen erikoistunut Kiertonet.fi ovat solmineet yhteistyösopimuksen tuhansien käytettyjen toimistokalusteiden myynnistä. Sopimus Kiertonetin kanssa tukee hyvin Helsingin ilmastotavoitteita.

”Kaupunkiympäristön toimiala siirtyy monipaikkaiseen ja aineistoja sähköisenä hyödyntävään työskentelyyn, jossa kenelläkään ei ole omaa työpistettä ja työpisteitä on vähemmän kuin henkilöstöä, sen vuoksi suurta osaa vanhoista kalusteista ei tarvita tai ne eivät ergonomialtaan sovellu uuteen monitilatoimistoon. Helsingin kaupungin tavoitteena on edistää kiertotaloutta ja toimia vastuullisesti ympäristön kannalta, joten kalusteet, joille ei kaupungin sisäisessä kierrätyksessä löytynyt käyttöä, päätettiin laittaa myyntiin. Toivomme, että mahdollisimman moni kaluste löytää uuden kodin”, toteaa kaupunkiympäristön toimialan kehittämispalveluiden projektipäällikkö Pia Rantamäki Helsingin kaupungilta.

Sopimus on Kiertonetin historian suurin tavaroiden kappalemäärillä mitattuna. Myyntiin tulee kaiken kaikkiaan yli 9000 yksittäistä kalustetta, joista osa myydään suuremmissa erissä.

”Tämä on erittäin merkittävä sopimus meille ja on tärkeää, että saamme olla edistämässä kiertotalouden toteutumista ja kalusteiden käytön jatkumoa näin mittavan kalustemäärän osalta. Pystymme tarjoamaan mahdollisuuden käytettyjen kalusteiden ostoon niin yksittäisille kuluttajille kuin yrityksille ja yhteisöillekin”, sanoo toimitusjohtaja Pekka Kallunki Kiertonet.fi -sivustolta.

Kalusteita voi huutaa itselleen Kiertonet.fi -sivustolla julkisen sektorin verkkohuutokaupassa elokuun aikana, viimeiset kalustehuutokaupat päättyvät sunnuntaina 30.8.2020 klo 22.

”Nyt kannattaa olla nopea, sillä parhaat viedään päältä nopeasti”, Kallunki sanoo.

Verkkohuutokaupassa olevat toimistokalusteet ovat muun muassa pöytiä, tuoleja, laatikostoja, hyllykköjä ja kaappeja. ”Joukkoon mahtuu eri valmistajien kalusteita – voi sanoa, että tarjolla on kaikille jotakin. Huudettavana on esimerkiksi paljon tavallisia sekä sähkösäätöisiä työpöytiä sekä valtava määrä käyttökuntoisia toimistotuoleja”, Kallunki vinkkaa.

Kiertonet.fi haluaa edistää kiertotaloutta ja vähentää siten myös jätteen määrää yhdessä Helsingin kaupungin kanssa.

Myynnissä olevat toimistokalusteet ovat peräisin useista kaupunkiympäristön toimialan toimipisteistä.

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Kiertonet.fi -palvelu edistää kiertotaloutta jo yli 470 julkisen sektorin organisaation kanssa. Kiertotalous tähtää käytettyjen tuotteiden käyttöiän pidentämiseen sekä luonnonvarojen liikakäyttöä vähentävien palveluiden ja ratkaisujen edistämiseen.