Kiertotalouslaskenta vauhdittaa julkishallinnon irtaimiston uudelleenkäyttöä

Julkaistu: 20.08.2024

Kiertonetin kautta myydyn julkishallinnon irtaimiston uudelleenkäyttö on säästänyt vuoden 2024 aikana yhteensä 6 359 430 kiloa luonnonvaroja ja reilut 1 122 490 kiloa hiilidioksidia. Luvut selviävät Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen kehittämästä

Kiertotalouslaskentapalvelusta, jonka Suomen ainoa julkiseen sektoriin keskittynyt huutokauppapalvelu Kiertonet otti käyttöön ensimmäisenä nettihuutokauppana. Kiertonetin asiakkaina on yli 75 prosenttia Suomen kaupungeista ja kunnista.

Kiertotalouslaskenta kertoo uudelleenkäytön positiiviset ympäristövaikutukset. Laskenta huomioi tuotteiden sisältämien materiaalien hankinnan ja jalos- tuksen kuluttamat luonnonvarat ja tuottamat hiilidioksidipäästöt. Laskennassa oletetaan, että kun tuote ostetaan käytettynä, uutta vastaavaa tuotetta ei tarvitse valmistaa. Näin säästyneet luonnonvarat ja CO2-päästöt ilmoitetaan palvelussa kunkin tuotteen kohdalla.

”Uudelleenkäyttö on yksinkertainen, mutta tehokas ympäristöteko. Kiertonetin kautta kierrätetään julkisilla verovaroilla hankittuja resursseja, joiden viisaalla hyödyntämisellä on erityinen painoarvo.”,sanoo Kiertoa Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kallunki.

Myyntiraporttimme kertoo tuotekohtaisesti arvioidun luonnonvarasäästön kg sekä arvioidun hiilidioksidisäästön.