Heinolan kaupungin raskas kalusto saa uuden, kevyemmän elämän huutokaupan kautta

Julkaistu: 08.11.2023

Kallein myyty kohde on tähän mennessä ollut 40 tuhannen euron hinnalla huudettu tiehöylä.


Kaupungin käytössä olevalta raskaalta kalustolta vaaditaan paljon, koska käyttöä on paljon. Kun traktori, kuorma-auto tai vaikka tiekarhu on saanut palveluvuotensa kaupungilla täyteen, sen työteliäs arki voi jatkua kevyemmissä hommissa muualla.


”Kalustolla on hyvinkin käyttöä ja arvoa myös sen jälkeen, kun meillä on katsottu, että se ei enää meille sovi”, Heinolan kaupungin katumestari Jari Hämäläinen sanoo.


Heinola on käyttänyt Kiertonetin palveluita viitisen vuotta. Kaupunki myy raskasta kalustoa, mutta myös henkilöautoja ja vaikkapa rannoille unohtuneita veneitä.


”Meidän kannaltamme Kiertonet on kätevä, sillä kaikki kauppakohteet on myyty ja olemme olleet tyytyväisiä hintoihin. Mitään tavoitehintaa emme varsinaisesti ole asettaneet. Kun kohteiden katselukertoja katsoo, niin hyvin meidät on sieltä löydetty. Ei tee mieli palata vanhaan aikaan, kun huutokaupasta kerrottiin lehti-ilmoituksin tai pelkän viidakkorummun avulla.”


Jari Hämäläinen sanoo, että huolella laaditut myyntitekstit ovat tärkeässä roolissa nettihuutokaupassa. Huutajat eivät useinkaan tule paikan päälle koneisiin tutustumaan, vaan tiedot on pantava tarjolle jo ilmoitukseen.


”Me kerromme ilmoituksessa mahdollisimman tarkoin kaikesta, ja tätä varten tietoja kysellään myös koneiden käyttäjiltä kaupungin konekeskuksesta. Kaikki tehdyt korjaukset ja mahdolliset viat kerrotaan. Kiertonetin väkikin on auttanut ilmoitusten laatimisessa tarpeen tullen.”


Mahdollisuus nähdä huutokaupattava kalusto paikan päällä tarjotaan, mutta Hämäläisen kokemus on, että harva sitä pyytää.


Tähän mennessä Heinolan kaupungin kallein myymä kohde oli vuoden 1996 tiehöylä, joka huudettiin 40 000 euron hintaan.

”Se oli vanha, mutta höylää oli myös vuosien varrella remontoitu paljon. Moottorikin oli vaihdettu jo pariin kertaan.”


Heinola on myynyt Kiertonetissä myös imulakaisuauton yli parilla kymmenellä tuhannella. Kuorma-autojen ja traktoreiden hinnat nekin nousevat tuhansiin.


teksti: Kirsi Haapamatti